avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare imobil

Buna seara,revin din nou cu rugamintea de a ma lamuri intr-o probl... Cum spuneam ,intentionez sa cumpar un apartament printr-un credit ipotecar.Am gasit un potential vanzator... de fapt,doi frati care vor sa imparta o mostenire. Problema este ca nu au actele de cadastru si intabulare scose,hartii care, dupa stiinta mea trebuiesc printre primele la dosar... Intrebarea mea ar fi: banca ar putea trimite evaluatorul in teren pt evaluarea imobilului inainte de a iesi aceste acte? Vreau sa fiu sigura de raspunsul lor (adica voi primi suma la care ma incadrez) ,ca sa stiu incotro ma indrept... In speranta ca- mi veti lamuri si aceasta framantare,va multumesc anticipat! M.Ungureanu
Cel mai recent răspuns: COSMIN GEORGE ROMAN , Evaluator 13:25, 16 Noiembrie 2009
Evaluatorul nu este trimis de banca pentru ca nu este angajatul bancii.
Bancile, in general, colaboreaza cu unul ori mai multi evaluatori ANEVAR.
Evaluatorii intocmesc independent rapoarte de evaluare la solicitarea dvs. si banuiesc ca vor putea face evaluarea si numai cu documentele deja existente.
Problema este ca banca nu va debloca un eventual credit decat in situatia in care are pe masa intabularea imobilului pe care dvs doriti sa-l achizitionati precum si ipoteca constituita pe apartament in favoarea sa.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ContSters84518, utilizator
Una este sa nu aiba actele si alta este sa nu fie dezbatuta succesiunea.
Daca nu este dezbatota succesiunea, cu asta trebuie inceput. Ei nu dvs.

1. Mergeti la banca si intrebati ce documente sunt necesare
2. Documentele cadastrale si/sau altele care atesta dreptul de proprietate asupra imobilului trebuie sa le puna la dispozitie proprietarul imobilului.
3. Intre timp puteti demara Evaluare dar cu un evaluator agreat de banca (banca va indruma) daca nu eu evaluatorul lor.
4. De obicei, evaluarea se demareaza dupa obtinerea opiniei juridice din partea dep. juridic al bancii. Daca nu, s-ar putea sa platiti evaluarea si sa nu luati creditul. Mai sunt si aspectele legate de venituri si incadrarea in anumite plafoane.
Eu va sfatuiesc sa o luati temneinic si in ordinea fireasca pt. ca altfel riscati sa pierdeti si timp si bani.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu prima casa (3) LauraElena LauraElena Buna ziua, Vom incepe actele necesare achizitionarii unui apartament folosind creditul de la banca 'Prima casa'. (credit deja aprobat) Situatia este ... (vezi toată discuția)
Subevaluare imobil de către evaluatorul cec bank. ce pot face și cui mă pot adresa pentru a intra în posesia raportului sau al numelui evaluatorului, pentru a face plângere? undertacher undertacher Buna ziua.Am contractat un credit pentru achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa la banca Cec Bank.Am platit catre banca contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la proprietar cu probleme penale gabivoch gabivoch Buna seara. Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme. Sunt presedintele Asociatiei de Proprietari si avem un apartament cu peste 15000 lei ... (vezi toată discuția)