avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Certificat de casatorie
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Certificat de casatorie

Buna seara, am si eu o intrebare.. Eu am divortat de recent, miam preluat prenumele de fata si am schimbat buletinul. Sunt in italia de 13ani ,am domiciliul aici , medicul, somajul si tot , dar cind mam dus in primarie sami schimb prenumele con al meu de fata miau cerut certificatul de casatorie in original tradus legalizat si apostilat. Eu am sentinza de divort legalizata si apostilata. Intrebarea mea este cum pot face ?? Pt ca din romania nu vor sami eliberese alt certificat de casatorie? In italia am un prenume si in romania un altul. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:24, 3 Octombrie 2018
Buna dimineata!

Greu de inteles ceea ce ati vrut sa explicati.

Locuiti in Italia. Ati fost casatorita cu cetatean roman. Cine va cere certificat de casatorie in original? Primaria din Italia? Dvs. trebuie sa prezentati hotararea de divort tradusa, legalizata si apostilata.
E posibil ca autoritatile din Italia sa va ceara certificatul de casatorie pentru ca nu ati declarat ca sunteti casatorita?

Presupun ca ati vrut sa scrieti "nume" si nu "prenume". Adica in Italia figurati cu numele dobandit in timpul casatoriei, in Romania cu numele de fata.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie corina198p corina198p Buna ziua, eu am divortat de recent.Am sentinta de divort tradusa legalizata si apostilata pentru ca sunt in italia si trebuie sami schimb si aici toate ... (vezi toată discuția)
Casatoria in italia YoanaOL YoanaOL buna ziua eu m-am casatorin civil in italia si nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei.Deja au trecut mai mult de 6 luni. Pot sa merg sa imi traduc ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare nume dupa divort in italia nrtekk nrtekk Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog care este procedura in situatia urmatoare: sora mea a dat divort in Italia, s-a definitivat tot, s-a dat pronuntarea, dupa ... (vezi toată discuția)