Ocup un post contractual în cadrul unei instituții care funcționează în mai multe centre. Pot sa cer transfer pe acelasi tip de post, cu aceeași gradație dar în alt centru? Specific ca angajatorul este același. Ce procedura trebuie sa urmez?
Art.41 Codul Muncii
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului; b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Și prin aceasta metoda înțeleg ca postul de unde plec rămâne vacant.? Pe mine ma interesează de fapt sa pot pleca din centrul de unde lucrez acum cu forme legale în alt centru, iar postul de unde plec sa rămân liber pentru concurs. Va cer aceste explicații doarece am avut ceva conflicte cu șeful de centru de unde lucrez pentru moment. Am cerut delegare șefului de centru pentru o perioada sa pot evita și atenua conflictele... Am stat delegata doar ca acum nu mai este de acord cu delegarea, obligându-i sa ma întorc la munca pe postul meu. Eu vreau doar sa plec în alt centru și sa eliberez total postul sa poată angaja pe altcineva. Cu delegare țin postul ocupat și nu poate scoate postul la concurs. Mulțumesc pentru timpul acordat