avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

sunt eu cu sotia si avem o casa. daca de exemplu eu fac un testament in care se specifica ca orice bun al meu mobil si imobil(cota parte din imobil) deci...tot ce am eu pe numele meu... la moartea mea sa treaca automat pe sotie. si sotia mea face si ea un asemenea act cu mentiunea ca tot ce este in posesia ei la decesul ei sa ami revina mie. pana aici cred ca e clar. intrebarea este daca avem 2 astfel de testamente facute la notar ... la moartea unuia dintre noi mai trebuie facauta succesiune? s-au intra in vigoare testamentele?
Cel mai recent răspuns: robert333 , utilizator 20:45, 3 Octombrie 2018
Trebuie facuta succesiunea, adica dezbatuta la notar.
Da, trebuie dezbătută succesiunea.
Testamentul nu este act de proprietate, ci doar o dispoziție pentru cauza de moarte.
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare mostenire danilacristian danilacristian buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea socrului DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA Buna seara, Socrul meu detine trei sferturi din apartament, pe care l-a avut impreuna cu sotia lui. Intre timp, sotia lui a decedat, acum trei ani. In urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune ethel ethel Buna ziua, Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)