Buna ziua! Am gasit 40 ha de teren agricol vandute de o societate.Mi-au spus ca 20ha sunt proprietate si 20 arendate pe 99 ani.Nelamurirea ar fi de ce proprietarul vinde atat terenul in proprietate cat si cel arendat la acelasi pret?Daca i-as da 6000 E/ha desi jumatate e arendat pe 99 ani nu ar exista posibilitatea ca peste 5 ani proprietarul/ii celor 20 ha sa vrea sa il vanda altcuiva?In sensul ca poate invoca orice motiv sa renunte colaborarea cu mine si sa il vand unei rude,prieten etc?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@MrFB, proprietarul poate vinde doar terenul pe care este proprietar, nu si terenul pe care-l foloseste in temeiul unui contract de arendare. Ceva este neclar in povestea expusa, in sensul ca pe de-o parte durata contractului de arendare nu poate fi de 99 ani, iar pe de alta parte, arendasul nu poate vinde terenul arendat, asta e clar. Ca sa preluati contractul de arendare (nu de arenda), se impune acordul expres al arendatorului, dat fiind ca acest tip de contract se incheie in considerarea calitatilor personale ale arendasului. O alta precizare care se poate face este ca, daca veti incheia un contract de arendare valid din punct de vedere legal, pentru o anumita perioada, atunci partile (deci inclusiv arendatorul) va trebui sa respecte acea perioada stabilita in contract.
Buna seara!Asa mi-a spus.Ca 50% e proprietate si 50% arendat pe 99 ani.Pretul mi s-a parut mare,dar impartind am socotit ca el a pus pret si pe terenul in arenda.
Eu ca sa il cumpar trebuie sa vorbesc cu omul care vinde si pamantul lui sau cu cei de la care el l-a arendat?Iar problema a doua ar fi ca eu nu am nici o garantie ca proprietarii de drept ai terenului arendat peste 2-3-4-5 ani nu vor pune diverse mentiuni aberante astfel incat sa il pierd,iar ei sa il vanda unei rude sau sa il tina pentru ei.
Nu stiu daca ati citit ce v-am scris in mesajul anterior. Raportat la valoarea tranzactiei, luati cu dvs un avocat sa citeasca hartiile, puneti la bataie 0,1% din valoare si incheiati tranzactia. Va dati seama, 0,1% este nimic pe langa 1 sau 2%.