avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se vinde un teren arendat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se vinde un teren arendat?

Buna ziua! Am gasit 40 ha de teren agricol vandute de o societate.Mi-au spus ca 20ha sunt proprietate si 20 arendate pe 99 ani.Nelamurirea ar fi de ce proprietarul vinde atat terenul in proprietate cat si cel arendat la acelasi pret?Daca i-as da 6000 E/ha desi jumatate e arendat pe 99 ani nu ar exista posibilitatea ca peste 5 ani proprietarul/ii celor 20 ha sa vrea sa il vanda altcuiva?In sensul ca poate invoca orice motiv sa renunte colaborarea cu mine si sa il vand unei rude,prieten etc?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:37, 11 Octombrie 2018
Incheiati contract de preluare a arendei.
Trebuie sa vedeti ce scrie in contractul de arenda incheiat. Care sunt conditiile renuntarii si sanctiunea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@MrFB, proprietarul poate vinde doar terenul pe care este proprietar, nu si terenul pe care-l foloseste in temeiul unui contract de arendare. Ceva este neclar in povestea expusa, in sensul ca pe de-o parte durata contractului de arendare nu poate fi de 99 ani, iar pe de alta parte, arendasul nu poate vinde terenul arendat, asta e clar. Ca sa preluati contractul de arendare (nu de arenda), se impune acordul expres al arendatorului, dat fiind ca acest tip de contract se incheie in considerarea calitatilor personale ale arendasului. O alta precizare care se poate face este ca, daca veti incheia un contract de arendare valid din punct de vedere legal, pentru o anumita perioada, atunci partile (deci inclusiv arendatorul) va trebui sa respecte acea perioada stabilita in contract.
Buna seara!Asa mi-a spus.Ca 50% e proprietate si 50% arendat pe 99 ani.Pretul mi s-a parut mare,dar impartind am socotit ca el a pus pret si pe terenul in arenda.
Eu ca sa il cumpar trebuie sa vorbesc cu omul care vinde si pamantul lui sau cu cei de la care el l-a arendat?Iar problema a doua ar fi ca eu nu am nici o garantie ca proprietarii de drept ai terenului arendat peste 2-3-4-5 ani nu vor pune diverse mentiuni aberante astfel incat sa il pierd,iar ei sa il vanda unei rude sau sa il tina pentru ei.
Nu stiu daca ati citit ce v-am scris in mesajul anterior. Raportat la valoarea tranzactiei, luati cu dvs un avocat sa citeasca hartiile, puneti la bataie 0,1% din valoare si incheiati tranzactia. Va dati seama, 0,1% este nimic pe langa 1 sau 2%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol dat in arenda amphora amphora Am un teren agricol dat in arenda pe care doresc sa il vand. Contractul de arenda a fost incheiat pe 5 ani, din care au trecut doar 2. Termenul de plata al ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare StanciuGabriel StanciuGabriel Care este termenul minim de incheiere al unui contract de arendare ? Am pus aceasta intrebare in calitate de arendator deoarece arendasul doreste sa incheie ... (vezi toată discuția)
Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)