avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere a unui autovehicul pe sens unic încadrată ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere a unui autovehicul pe sens unic încadrată ca circulație pe sens opus. Am epuizat toate căile de atac, mai pot face ceva?

Buna ziua,
In anul 2014, in urma unei informatii primite prin intermediul statie cu care camionul pe care il conduc este dotata, am intrat pe o strada cu sens unic. Cand am realizat acest lucru, mi-am pornit avariile si am continuat pe acel drum neavand posibilitatea de a intoarce camionul. Am fost lovit de o masina care iesea din parcare cu spatele in rezervorul camionului. Dupa acest incident a fost chemata politia, care a incadrat fapta la articolul 101 lit. d (circulatie pe sens opus) - Neadevarat, ceea ce atrage suspendarea permisului pe o perioada de 60 de zile. Din cate stiu eu sanctiunea e prevazuta la articolul 108 nr. 5. Deci, acestia au incadrat intentionat fapta mea la un alt articol pentru a imi suspenda permisul de condurece. Am facut contestatie, iar in motivarea transmisa tribunalului de catre inspectoratul de politie acestia au incadrat fapta la articolul 101 lit. c (depasirea coloanei oficiale) - Neadevarat. Judecatoarea a decis ca politia are dreptate si mentine procesul verbal. Eu nu am depus permisul de conducere la sediul politiei pentru perioada de 60 de zile. Acum, ieri mai exact am fost cautat de politie pentru a imi cere sa depun permisul in termen de 5 zile la sediul politiei pentru 90 de zile.
Avand in vedere, ca incadrarea si motivarea depusa de politie sunt gresite, epuizand toate caile de atac pentru a mi se face dreptate ce pot face? Am gresit, stiu, insa doresc sa raspund conform legii, respectiv articolul 108 nr. 5, nu sa raspund dupa bunul plac al agentului de politie. (doamna care m-a lovit lucrand la serviciul de ambulanta, iar sotul acesteia lucrand la pompieri, de aici si bunul plac al agentului de politie). Daunele provocate masinii doamnei au fost minore. iar la camionul pe care l-am condus nu au fost vizibile. Mentionez ca nu doresc sa predau permisul, avand in vedere ca din asta imi castig painea si pe langa asta eu pana la craciun nu voi mai avea nici un venit.
Va rog sa ma sfatuiti legat de aceasta problema.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 09:59, 8 Octombrie 2018
Am facut recurs, definitiva si irevocabila, bazata pe cele doua articole asa cum am mentionat. Nu am avut avocat, am avut incredere in justitie si am crezut ca vor vedea ca s-a produs un fals. Intr-un proces politia a inventat doua fapte, adica, nici nu mai stiu cum sa explic. Am intrat pe sens interzis, am fost sanctionat pentru conducerea pe contrasens iar apoi s-au razgandit si au spus ca am depasit coloana oficiala. De unde si pana unde, nu stiu. Ionut, tu le-ai da permisul ? Daca ai fi in locul meu ? E prea evident ca se produce un abuz si nu vreau ca eu sau familia mea sa aibe de suferit pentru asta. Nu inteleg cum se poate asa ceva !
As da permisul daca as avea unul si nu am fost in stare sa ma apar atunci cand am gresit.., cate odata, prea multa incredere strica si de aceea exista avocatii sau specialiști in diferite domenii, sa apelam la ei cand nu stim sau nu suntem siguri ca stim ce avem de facut...
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am facut-o singur cu legislatia in mana si m-am si prezentat la procese. Am mentionat ca fapta a fost incadrata eronat, am mentionat articolul la care ar fi trebuit sa fiu incadrat, am descris actiunile mele si felul in care am ajuns pe acea strada, altceva ce mai puteam depune ? Politia a spus ca am comis fapta de la litera c, apoi la litera d. asa cum am spus. A depus declaratia doamnei care a spus ca eu am lovit-o, camionul fiind lovit in aparatoarea de la rezervor, iar masina ei in spate. A fost implicata si compania de asigurari in proces deci exista poze. Strada era dreapta, efectiv nu aveam cum sa o lovesc eu. De asemenea din declaratie reiese ca doamna se afla sub influenta bauturilor alcoolice, (declaratia fiind una tip, ea trebuia sa taie peste cuvantul am fost/nu am fost, a taiat peste cuvantul nu am fost, deci declara ca a fost.) Ce sa mai spun, nu inteleg cum se poate asa ceva !
Romania...
Pai, daca scria alb pe negru doua fapte pe care nu le-am comis, iar eu evidentiind fapta pe care am comis-o, am fost sigur ca judecatoarea poate citi limba romana si poate vedea ce s-a intamplat. In fine, s-a intamplat, e trecut. Eu vreau sa stiu ce pot face in continuare ! Trebuie sa existe o institutie care poate vedea ca in urma unor falsuri eu trebuie sa platesc pentru ceva ce nu s-a intamplat !

Alte discuții în legătură

Buna seara, astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor ... Mariusmarusca Mariusmarusca Buna seara, Astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor privind oprirea interzisa, insa, am nevoie de cateva clarificari pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda contraventionala politia locala sect 4 gabone88 gabone88 Buna ziua, in data de 14.08.2018, am fost oprit si sanctionat de un politist din cadrul Politiei Locale Sector 4, pe motiv ca ma deplasam pe o strada cu sens ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe 120 de zile. perioada fiind calculata incorect Danblk Danblk Va salut cu stima si respect! La data de 17/06/2023 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 120 de zile pe temeiul a doua fapte comise. Una dintre ... (vezi toată discuția)