avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta plata intretinere

Buna ziua,

O locatara mi-a solicitat eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca doar ea a platit intretinerea de cand este proprietara. Aceasta adeverinta i-a fost solicitata de avocat si-i va trebui in instanta pentru procesul de partaj.
Exista vreun model de astfel de adeverinta? Inainte de a o elibera, cum trebuie sa procedez, sa verific in dosarele fiecarei luni ca intr-adevar, ea este cea care a platit si nu sotul?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Bogdan_86, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:14, 11 Octombrie 2018
Nu va grabiti sa eliberati astfel de adeverinta, sa nu ajungeti martor prin instanta la partaj si sa dati cu subsemnatul ca numai persoana X a achitat intretinerea.
Asociatia nu are nicio obligatie sa elibereze adeverinte prin care sa confirme/infirme cine a achitat obligatiile de plata lunare.
Pe asociatie nu intereseaza cine se prezinta sa achite intretinere, ii indicati locatarei sa prezinte in instanta chitantele pe care le-a primit, daca le-a aruncat este problema ei.
De regula chitantele se elibereaza pe numele proprietarului si nu pe cel al celui care achita, unii proprietari isi trimit copiii cu banii. La o adica, pot fi eliberate si numai cu nr apartamentului.
Sa faca o cerere in scris adresata presedintelui, sa indice perioada si ii cautati chitantele, le faceti copie contracost iar copiile sa i le dea avocatului, sa le centralizeze.
cyan, moderator
Daca persoana are nevoie de document poate solicita oficial instantei de judecata proba cu inscrisuri respectiv document din partea asociatiei de proprietari
Sa inteleg ca ar trebui sa-i fac copie dupa chitante (in caz ca nu le mai are) si pe acestea sa le prezinte in instanta? In teorie, ar fi aproape 45 de chitante asa ca ar trebui consultate 45 de dosare.
M-am gandit si eu ca este posibil sa apara unele probleme in instanta avand in vedere ca pe chitanta este trecut numele proprietarului si nu al celui care plateste.

De asemenea, a mai solicitat o adeverinta din care sa reiasa ca in respectivul apartament locuieste cineva. Cum se poate verifica? Conteaza acum cat timp a fost emis respectivul document? Exista vreun model de astfel de adeverinta?

@ynocentta: Adica instanta sa-i dea act prin care AP sa-i eliberee un asemenea document?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copii dupa chitante, da, trebuie sa-i dati conform
Articolul 28(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
Altceva nu.
P.S. Nu va faceti grii ca instanta nu o sa solicite nimic altceva. De fapt nici chitantele si nici o eventuala declaratie a AP nu slujesc la nimic pt ca:
- faptul ca ea a inmanat banii casierului nu dovedeste provenienta sumei (poate i-a dat sotul sa plateasca)
- casierul trece numele pe care il declara platitorul (cel putin asa ar trebui sa faca pt ca asa scrie in chitanta, "Am primit dela ....", lucru pt care semneaza); daca un Costel imi declara ca il cheama Maria, eu "Maria" trec in chtanta, nu am dreptul sa-l caut nici la buletin si nici la ...
cyan, moderator
Respectiva locatara are nevoie de adeverinta aceasta in instanta pentru a-i servi in procesul de partaj cu sotul ei.
Ea sustine ca, o data ce pe chitante apare numele ei, este clar ca ea a platit; daca ar fi mers sotul ei sa plateasca, pe chitanta ar fi fost trecut numele sotului ei.
Mi-a spus ca are chitantele si ca eliberarea unei astfel de adeverinte nu ar trebui sa reprezinte nicio problema.

Cum ar trebui sa procedez? Cum ar fi cel mai indicat?

Alte discuții în legătură

Proprietar sau nu? acameliac acameliac Fostul presedinte de asociatie este considerat proprietar daca este trecut in actul de proprietate cu drept de uzufruct viager? Are drept de a face cereri de ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare vornicu lumi vornicu lumi Acum ceva timp am pierdut un proces cu asocoatia de locatari.Instanta a hotarit sa achit si niste cheltuielile(judecata,executor).Am primit de la executorul ... (vezi toată discuția)
Referitor controversatele penalitati ale lui ienupar05 ienupar05 ienupar05 Dragii mei, Asa cum v-am promis va tin la curent cu cu etapele procesului meu referitor plata penalitati. Vreau sa va spun ca asociatia de proprietari a ... (vezi toată discuția)