avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta plata intretinere

Buna ziua,

O locatara mi-a solicitat eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca doar ea a platit intretinerea de cand este proprietara. Aceasta adeverinta i-a fost solicitata de avocat si-i va trebui in instanta pentru procesul de partaj.
Exista vreun model de astfel de adeverinta? Inainte de a o elibera, cum trebuie sa procedez, sa verific in dosarele fiecarei luni ca intr-adevar, ea este cea care a platit si nu sotul?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Bogdan_86, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:14, 11 Octombrie 2018
Atata timp cat afirma ca are chitantele ce mai doreste, sa ii confirmati ca a fost prezenta cu propria persoana sa isi achite intretinerea?
Numai in cazul i-ati facut poze de fiecare data cand a venit si si-a platit intretinerea i=ati putea elibera adeverinta insotita de fotocopii ale fotografiilor.

Ii indicati sa prezinte in instanta chitantele in care apare numele ei si cu asta basta.
Instanta, daca are nelamurir, poate sa solicite asociatiei prin adresa ce doleante are in cazul de divort respectiv. Iar asociatia va informa instanta ca nu poate confirma/infirma cine a platit pe motiv ca nu conteaza persoana care a platit.
Asociatia de proprietare nu este parte in divort si nu are nicio obligatie catre proprietari de a confirma sau infirma cine a fost "in persoana" sa plateasca intretinerea, putea sa isi trimita si catelul sa plateasca intretinerea si ii elibera chitanta de plata pe numele proprietarului.
Da, corect.
In plus, din ce am mai discutat, nu are cum sa justifice provenienta acelor sume, in sensul ca poate ea a platit, dar sotul i-a lasat bani sa plateasca.

Da, doreste o confirmare ca ea a platit odata ce pe chitanta apare numele ei. Daca ar fi platit sotul ei, aparea numele lui.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Bogdan_86, utilizator
Politia prezinta inregistrarea video/foto doar in instanta, cu toate ca procesul verbal a fost intocmit pe numele contravenientului.
Concluzia o trageti singur!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar sau nu? acameliac acameliac Fostul presedinte de asociatie este considerat proprietar daca este trecut in actul de proprietate cu drept de uzufruct viager? Are drept de a face cereri de ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare vornicu lumi vornicu lumi Acum ceva timp am pierdut un proces cu asocoatia de locatari.Instanta a hotarit sa achit si niste cheltuielile(judecata,executor).Am primit de la executorul ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere provenind din reesalonari radet Maria00 Maria00 Buna ziua In urma cu aprox 2 ani asociatia de proprietari si-a dat seama ca timp de 3 ani de zile administratorul nu a achitat nicio factura de utilitati si ... (vezi toată discuția)