avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primaria =comisia locala pt stabilirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primaria =comisia locala pt stabilirea dreptului de prop?

am avut un proces civil pe fond in care instanta a facut adrese Comisiei locale pt stab dr de prop...inapoi la instanta au venit adrese cu antetul primariei si semnata de primar si secretar...mai ales ultima care a sustinut jud ca e `hotaratoare `prin care `primaria` sustine ca un TP s-a dat dupa o fila de registru agricol,am demonstrat contrariul si mai ales ca partea cu terenurile este rupta/originalul/..sunt in recurs...am dat in contencios primaria reprezentata prin primar si secretar...ca asa era antetul pe acea adresa sa-si anuleze acel act deoarece este un fals....ei bine la prima inf pe contencios primaria si-a angajat avocat si a depus cateva exceptii...prima ca primaria este o CLADIRE in care functioneaza un aparat al administratiei locale....deci eu am dat in judecata O CLADIRE...

aici au invocat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive...pe urma au invocat exceptia inadmisibilitatii actiunii deoarece actul dedus judecatii nu este act administrativ,este doar o nota informativacare nu produce efecte juridice...dar..instanta a zis clar ca e un act administrativ si a tinut cont de el
a treia exceptie invocata lipsa calitatii procesuale active a reclamantului,intrucat continutul actului ii profita......asa de bine mi-a profitat ca s-a stabilit radierea tatalui de pe TP
Ma intreb;oare o cladire poate sa-si angajeze avocat si sa scrie asa ceva?
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 00:10, 13 Noiembrie 2009
Comisia locala de fiond funciar functioneaza in cadrul primariei iar presedintele comisie este primarul ca autoritate publica locala el poate pentru unitatea administrativ teritoriala pe care o reprezinta sa angajeze avocat
da,dar adresa de prima instanta de fond a fost facuta comisiei locale pt stab dr de prop...raspunsul a fost dat de primarie..in antet sau in exprimare nu apare ca ar fi raspunsul comisiei locale in care sunt mai multi membri-vreo 12-stiu ca primarul este pres comisiei locale,dar raspunsul trebuia sa vina din partea comisiei si nu a primariei,in alte notificari apare Primaria .....si sub apare Comisia.....De exemplu in toate notificarile comisiei judetene apare asa;Institutia prefectului.....si se specifica ;Comisia jud pt stab dr de prop de pe langa prefectura......ati vazut ca in contencios ei se sustrag si spun ca Primaria este....dar acea hartie este pusa de primarie....acum in recurs depun constatarea org de cercetare penala cum ca din acea pozitie pe care a sutinut primaria ca s-a dat titlu,pagina cu supr si terenurile este rupta.....nu exista originalul..asa ca eu cred ca acel inscris al primariei ar trebui anulat...nu mai stiu nici eu ce sa zic....
Proderura este cea reglementata de regulamentul de aplicare a legilor cu caracter funciar, aprobat prin H.G.nr.890/2005. De regula raspunsurile fiin din partea primariilor! Asa este prevazut.
da inteleg asta,dar nu inteleg cum de s-a invocat excep. lipsei cal procesuale pasive a primariei in contencios ,ca doar acel act care a produs efecte juridice care m-au prejudiciat intr-un interes legitim a fost trimis de primarie,semnat de primar si secretar,ca doara nu a fost trimis de o cladire....#-o
Cine a ivocat exceptia?

Alte discuții în legătură

O lamurire va rog dienusa dienusa s-a facut pe civil de catre instanta o adresa catre Comisia locala pt stab dr de prop...inapoi a venit o hartie cu antetul Primariei fara a se mentiona ... (vezi toată discuția)
In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)
Fond funciar:anulare documentatie intabulare si titlu de proprietate tesstess2003 tesstess2003 Comisia Locala de F.F. a inaintat cerere de anulare a TP emis si a documentatiei topo care a stat la baza intabularii, Din oficiu, instanta, a invocat exceptia ... (vezi toată discuția)