avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am investit în casa bunicilor cu acordul lor. Cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am investit în casa bunicilor cu acordul lor. Cum îmi pot recupera banii?

Pana de curand ne-am mutat la bunicmia si, la inceput a fost bine. Dupa moartea bunici au inceput problemele, eu cu sotia am facut inca doua camere investind niste bani. Cum imi pot recupera bani, eu avand toate bonuri, facturi, inclusiv martori care atunci cand m-am apucat de construit el (bunicul) fiind de acord.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:45, 6 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizatia de construire pe numele cui a fost emisa ?
Inca nu este finalizata lucrarea si autoritzatia nu este.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este, adica ati ridicat constructia fara autorizatie de construire? Incepand cu ce an ati demarat lucrarile? Se plateste impozit pe constructia edificata fara autorizatie? Daca se plateste, cine-l plateste?
Nu e finalizata lucrarea, adica, s-a turnat doar fundatia sau cum?

Trebuie sa oferiti detalii daca doriti un raspuns cat de cat, altfel vi se va spune: contactati un avocat.
Este turnata fundatia zidita din bca si prelungit acoperisul doar atat . Dupa cele intamplate am oprit lucrarea . Cum sa scot autorizatie daca nu am nici un act la mana, totul a fost verbal. Impozitul este platit pe anexa la casa de bunic si lucrarile au fost incepute acum 3 luni .tot ce am cumparat materiale sunt luate de mine si am acte doveditoare. Soacra mea este impotriva . Dati-mi un sfat . Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Valy nicolae, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs sunteti ceea ce se numeste in drept, un constructor de rea-credinta, nu va fi usor sa va recuperati investitia facuta pe terenul altuia, fara o intelegere scrisa si fara respectarea conditiilor cerute de lege. Daca se va ajunge la o actiune in instanta, proprietarul terenului are la indemana mai multe instrumente juridice decat aveti dvs. De pilda, poate sa va ceara, si instanta poate sa dispuna, desfiintarea lucrarii si aducerea terenului la starea initiala. Sau dvs, in anumite conditii, fericite, puteti obtine jumatate din valoarea materialelor investite, dupa caz. Concluzia este ca nu sunteti intr-o situatie foarte grovaza si din punctul meu de vedere, ar trebui sa incercati o mediere, o impacare, cu atat mai mult cu cat sunteti rude.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Constructie pe hotar sau langa hotar smndraghici smndraghici Buna ziua, Va voi descrie o situatie care mi se intampla in momentul de fata: am fost plecat in concediu si cand m-am intors acasa, am gasit pe hotar ... (vezi toată discuția)
Pot fi amendat de doua ori pentru ca am construit fara autorizatie? adriano451 adriano451 Buna seara si Craciun Fericit in primul rand! Intrebarea mea este daca mai pot fi amendat inca o data pentru construire fara autorizatie.Am turnat o fundatie ... (vezi toată discuția)