avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract lucrari publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract lucrari publice

in cadrul unui contract existent de reparatii drumuri , contractantul nu mai poate executa lucrarea din diverse motive ; cum putem intra in locul acestuia ca si contractant principal ?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 10:42, 11 Noiembrie 2009
Nu puteti dobandi calitate de executant intrucat nu sunteti beneficiarul atribuirii acetui contract de achizitie publica.
Puteti insa sa continuati sa va executati contractul de subcontractant, contract care este incheiat in aceleasi conditii ca si cel incheiat direct cu autoritatea contractanta de catre antreprenorul general.
Presupun ca sunteti subcontractant nenomilazat expres in propunerea tehnica, caz in care raspunderea juridica privind executarea contractului apartine concesionarului si nu Dvs, indiferent de procentul din valoarea totala a lucrarilor care fac obiectul concesiunii.
Contractul de concesiune lucrari publice trebuie intai sa inceteze conform clauzelor contractuale convenite intre concedent si concesionarul actual. Autoritatea contractanta/concedentul poate apela la metoda rezilierii unilaterale a contractului de concesiune din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale de către concesionar. In acest caz, acesta din urma datorează concedentului despăgubiri reprezentând un multiplu al contravaloarii scrisorii de garanţie depusă de concesionar.
In urma rezilierii contractului, acesta poate fi reatribuit altui concesionar pe baza documentatiei de concurs, conform reglementarilor privind achizitiile publice in vigoare (OUG 34/2006, HG 925/2006 ), prin metoda anuntata public de catre concedent, in functie de natura si valoarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere suprapus cu un contract de concesiune...ce trebuie facut? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, As dori sa stiu cui trebuie sa ma adresez ? Primaria mi-a facut un contract de concesiune pe un spatiu cu o durata de 5 ani. Luna trecuta, fara ... (vezi toată discuția)
Cedarea executie in contracte de lucrari ContSters15310 ContSters15310 Societatea noastra a fost declarata castigatoare la o procedura de achizitie publica. In urma unor incidente tehologice dintr -un alt santier suntem pusi in ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune ioanandrei ioanandrei In calitate de persoana juridica de drept privat (concesionar) am dobindit in anul 1999 un contract de concesiune pentru prestarea unor servicii de interes ... (vezi toată discuția)