avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz returnare bani rochie mireasa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz returnare bani rochie mireasa

Buna ziua,
In februarie 2018 am achitat integral rochia de mireasa, iar astazi cand am ajuns la magazin, sediul din Iasi a fost desfiintat. Comerciantul mi-a solicitat venirea in alt oras sa imi realizeze rochia, lucru de care nu sunt dispusa, in conditiile in care nu am fost nici macar anuntata ca sediul se inchide. Acesta refuza sa imi returneze suma integral platita. Cum as putea proceda? Va multumesc. Mentionez ca am bonul fiscal si bonul de comanda.
Cel mai recent răspuns: caunicioana , utilizator 20:01, 6 Octombrie 2018
Bună ziua

Este clar că magazinul ar fi trebuit să vă anunțe că urmează să se închidă și să vă dea posibilitatea de a lua o decizie. Magazinul are obligația să vă ofere produsul solicitat la locul de unde l-ați cumpărat. Presupun că ați făcut comanda tot la sediul din Iași, nu?

Într-o astfel de situație, primul pas este să încercați o rezolvare amiabilă cu vânzătorul. Vă sfătuiesc să purtați toată comunicarea în scris și să îi solicitați acestuia să vă aducă rochia în Iași sau să vă returneze suma. Dacă nu primiţi răspuns într-un termen de timp rezonabil sau consideraţi că raspunsul vă încalcă drepturile conferite de lege puteţi depune o reclamaţie insoţită la Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorului.

Dacă faceți această plângere, trebuie să dovediți și că nu ați reușit să rezolvați amiabil cu vânzătorul, din acest motiv comunicarea trebuie să fie scrisă. Reclamația poate fi făcută online: [ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2018
Avocado_1, utilizator
Va mulțumesc tare mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans pe baza de chitanta Iuliana24 Iuliana24 Buna ziua! In urma cu 2 zile (48 ore) am achizitionat un produs in valoare de 3200 ron de la un furnizor, pentru care am platit suma de 1000 ron cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Croitoreasa magazinului mi-a modificat gresit rochia de mireasa. cum pot obtine returnarea avansului sau schimbarea rochiei? Mihaela-Moldovan Mihaela-Moldovan Am platit un avans de 25% pt o rochie de mireasa disponibila in magazinul din Buc al unui producator spaniol. Rochia era cu 2 masuri mai mare, astfel ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Cum pot reurna rochia catalynna_2006 catalynna_2006 va rog din suflet sa imi dati cateva sfaturi. anul acesta in martie am cumparat o rochie de mireasa din magazin . eram insarcinata si nu am stiut iar dupa ce ... (vezi toată discuția)