avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act juridic declarat nul care si a produs efectul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act juridic declarat nul care si a produs efectul

Am fost concediat in anul 2017, din motive neimputabile mie. La data concedietii mele, exista un contract de muncă in care se preciza, printre altele, ca la concediere persoana va beneficia de o suma de bani reprezentand contravaloarea a 15 salarii. Am actionat in instanta, solicitând aceasta suma de bani. Intre timp, instituția a intentat acțiune in instanta cerand nulitatea absolută a contractului colectiv de munca. Instanța a aprobat nulitatea absolută pe motiv ca persoana care a semnat contractul, nu avea calitatea de director. Intrebarea mea este daca actul juridic si a produs efectul sau nu. Si dacă si a produs efectul ce sanse am sa intru in posesia banilor. Mentionez faptul ca dosarul meu a fost suspendat de instanța pentru aflarea sentinței din dosarul celalalt. Ce șanse mai am in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 7 Octombrie 2018
Nulitatea produce efecte nu numai pentru viitor, ex nunc - ci si pentru un trecut ex tunc - adica efectele nulitatii se produc din chiar momentul incheierii actului juridic.

Conform principiuuil retroactivitatii efectelor nulitatii , partile ajung in situatia in care s-ar fi aflat daca nu ar fi incheiat acel act juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte hotarare judecatoreasca de anulare act administrativ alina_vi alina_vi Doresc sa stiu daca efectele unei hotarari judecatoresti irevocabile prin care s-a anulat un act administrativ unilateral cu caracter normativ se produc doar ... (vezi toată discuția)
Contract cu executare succesiva teodor_king teodor_king De la ce data produce efecte nulitatea unui contract cu executare succesiva? (vezi toată discuția)
Mostenire Daniel091996 Daniel091996 Eu am un frate si o sora cu care nu am mai tinut legătura, eu am plecat dupa moartea mamei mele din satul meu natal si nu am mai știut nimic de fratele meu ... (vezi toată discuția)