avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depasirea a 30 de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depasirea a 30 de zile

Buna ziua, am fost disponibilizat de la locul de munca urmand sa intru in somaj, dar se pare ca maine trec cele 30 de zile in care puteam depune dosarul pentru somaj, iar eu nu am primit de la firma decat o anexa 26 care nici ea nu este completata corespunzator, trebuie sa mai primesc cartea de munca si cotizatiile, ce e de facut pentru ai forta sa imi trimita actele necesare, daca ii actionez in instanta ce am de castigat?sunt obligati prin lege sa nu depaseasca cele 30 de zile, pentru a nu pierde continuitatea?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:02, 11 Noiembrie 2009
Nu cred ca aveti de castigat prin actionare in instanta. Ar fi fost poate o solutie sa faceti sesizare la ITM sau sa puneti aceasta problema fosului angajator ceva mai devreme, astfel incat sa urgentati eliberarea cartii de munca.
Poate nici azi nu e tarziu sa puneti problema!
Trebuie sa stiti ca depunerea dosarului dupa termenul de 30 zile nu atrage pierderea dreptului la indemnizatia de somaj ci doar modificarea datei de la care vi se acorda ( de la data depunerii cererii in loc de data inectarii cim).
multumesc
Lege nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

Art. 38. - (3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj corina20 corina20 Am o mare nelamurire : -in data de 15 noiembrie mi s-a incheiat cartea de munca insa am primit-o doar in data de 15 decembrie iar in momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor de somaj Gratziella Gratziella Buna seara! Incepand cu data de 11.02.2012 imi inceteaza contractul de munca cf. art. 65 alin 1 din codul muncii. Am intampinat o problema pentru ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Data acordare indemnizatie somaj anacami2 anacami2 Stiind ca sunt 30 de zile pentru depunerea actelor pentru acordarea somajului si a primi indemnizatia incepand cu data incetarii dosarului, am depus dosarul pe ... (vezi toată discuția)