avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendarea apelului cu termen de recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendarea apelului cu termen de recurs

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
Curtea de Apel Craiova a dispus suspendarea judecarii apelului declar de mine impotriva AJOFM cu obligatia de a face, avand drept de recurs pe toata perioada suspendarii - conform art 411 al.1, pct 2- lipsa partilor.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa fac recurs sau se poate face vreo cerere pentru rejudecare? Ma puteti ajuta cu vreun model pentru ca nu stiu cum sa formulez recursul/cererea, cum s-o motivez.
2. Se achita vreo taxa de timbru? Care este valoarea?
3. Cum pot afla durata suspendarii?
Va multumesc.
alina.opry@yahoo.com
Ultima modificare: Duminică, 7 Octombrie 2018
alinaopry, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinaopry , utilizator 16:28, 7 Octombrie 2018
Buna ziua,

Fiindca s-a dispus suspendarea judecarii cauzei pentru lipsa partilor, puteti formula cerere de repunere pe rol. Taxa de timbru e de jumatate din taxa de timbru achitata pentru actiune. Pentru a nu se mai suspenda dosarul solicitati judecarea cauzei si in lipsa partilor.

Model nu am disponibil sa va furnizez, din pacate, dar sigur gasiti un coleg pe forum care sa aiba. Oricum, trebuie furnizate si niste date suplimentare, nr. dosar, incheierea prin care s-a dispus suspendarea. E usor de formulat.

O zi buna,
Jasmine

Buna ziua,
Pana acum nu s-a platit nicio taxa de timbru, judecarea in prima instanta a fost de Tribunalul Tgjiu parata fiind Agenția Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, si nu mi-a fost pus in vedere achitarea vreunei taxe.... de aceea am intrebat.

Va multumesc pentru informatii!

O zi frumoasa si dvs,
Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu cum sa fac recurs arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Buna ziua. As vrea sa stiu cum sa fac recurs. In prima instanta am cerut judecarea in lipsa unde am explicat ca eu sunt o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Cerere de ordonanta presedintiala oarecum concomitenta cu apelul elena20a elena20a In 4.06.2013, a fost respins apelul in procesul de divort. La sedinta din dosarul de ordonanta presedintiala din 6.06.2013, nu a fost niciuna dintre ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat până la o nouă stăruință a părților, cu recurs pe toată perioada suspendării. ce înseamnă, trebuie să fac recurs sau trebuie să solicit judecarea cauzei în lipsă? SandraMaria03 SandraMaria03 Bună seara! Am avut azi un termen într un proces și nu m.am putut prezenta. Ca soluție au dat urmatoarea : conform articolului 411 aln 1 pct 2 se suspenda ... (vezi toată discuția)