avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Intrebare grea pentru un avocat foarte bun
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Intrebare grea pentru un avocat foarte bun

Buna seara,

Intrebarea grea este urmatoarea: agentii constatatori, definiti de lege ca atare, cum sunt sanctionati pentru refuzul lor de a aplica sanctiuni?
Mai direct: spagarii cum raspund cand se fac ca nu vad contraventiile pe care sunt platiti sa le constate si amendeze?
Cu temei legal, daca se poate.
Multumesc foarte mult.
Ma indoiesc ca stie cineva ca am mai intrebat si nimeni nu a raspuns.

Stima!
Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 22:10, 9 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 297 Cod Penal ar putea fi temeiul solicitat.
Da, multumesc. Problema e ca nu vreau sa intru in penal. De ce? Pentru ca stiu ca e degeaba. Nu sunt condamnati. Din experienta mea. Am facut plangeri penale foarte bune cu dovezi si nimic! Stiti si dvs. asta. Pe ROLII nu apare nici un functionar public condamnat pentru asa ceva. Nu vor incepe cu ai mei.
De aceea cautam pe civil. Sunt mai multe sanse acolo.
La penal sunt zero!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Art 297 Cod Penal ar putea fi temeiul solicitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz raspuns solicitari asociatie proprietari ConstantinCS ConstantinCS 1. As dori sa stiu unde se incadreaza fapta unui presedinte de asociatie de proprietari de a refuza: - punerea la dispozitie a unor copii dupa documentele ... (vezi toată discuția)
Cum sã câºtig un proces dacã nu am dovezi? DannyRitiu DannyRitiu Buna ziua, Am depus o plangere impotriva unui proces verbal prin care mi-ai pierdut permisul ca nu am acordat prioritate pietonilor de pe trecere. In ... (vezi toată discuția)
Aceeasi fapta, sanctionata de 2 ori???? niculaucarmen niculaucarmen este posibil ca o fapta sa fie sanctionata de 2 ori ( sanctiune pecuniara si sanctiune complementara) atat cu amenda cat si cu deschiderea unui dosar ... (vezi toată discuția)