avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie functionar public

Daca un functionar public isi da demisia este obligat sa stea in preaviz perioada de 30 de zile de la inregistrarea demisiei?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:01, 11 Noiembrie 2009

DA, potrivit Statutului aplicabil, art. 102:
Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare.

LEGE nr.188 din 8 decembrie 1999
privind Statutul funcţionarilor publici


ART. 90
(1) Functionarul public poate cere incetarea raporturilor de serviciu prin demisie.
(2) Demisia produce efecte dupa 15 zile de la inregistrare, daca solicitantul si conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu au convenit ca acestea sa se produca mai repede. In cazul functiilor de conducere termenul este de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia functionarului public bucsa carmem bucsa carmem sunt functionar public in cadrul unei primarii si doresc sa demisionez intrucat mi-am gasit un alt loc de munca la privat, intrebarea este pot demisiona fara ... (vezi toată discuția)
Incetarea raporturilor de serviciu tif tif Buna ziua, Ma numesc Tobosaru Ion Florin si sunt functionar public intr-o primarie si doresc incetarea raportului de munca. Cum trebuie sa procedez, ce ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu prin acordul partilor DeaC DeaC Din mesajele citite pe acest forum, in caz de incetare raport de serviciu prin acordul partilor nu este necesar preavizul. Cu alte cuvinte, pot sa cer ... (vezi toată discuția)