avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa bunicilor a fost trecută pe numele unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa bunicilor a fost trecută pe numele unui verișor.

Buna dimineața,
In urma cu doi ani când una din mătușile mele au aflat ca bunicul are cancer, a început sa vândă, cu acordul lor terenurile care la rândul lor erau moștenire ... casa părintească a fost trecută pe numele unui verișor. Verisorului i s- a făcut contract de vânzare cumpere el neplătind bunicilor nici un ban. Ce drept am eu ca nepoata in condițiile in care mama mea a decedat in urma cu 26 de ani. Îmi revine ceva de pe urma ei? As putea sa-mi dau Mătușa in judecată și sa cer dreptul mamei mele? Bunicii sunt încă in viața.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MiJo , utilizator 09:36, 9 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Pai atata timp cat bunicii traiesc ei sunt singurii proprietari si pot dispune cum doresc de bunurile lor fara a cere acordul nimanui si fara a da socoteala nimanui.
Nu puteti cere de la nimeni nimic atata timp cat bunicii instraina orice vor si nu au obligatia sa va dea dumneavoastra sau matusii banii.
Domnule Kiritescu,
multumesc frumos pentru raspunsul promt.
Am inteles acum si are sens faptul ca una dintre matusi s-a grabit sa vanda tot inainte de a muri bunicii. sa nu mai ramana defapt nimic dupa moartea lor. Sa nu mai aiba ce impartii cu sora ei si cu mine...
Deci prin urmare, chiar si dupa moartea bunicilor nu se mai poate face nimic. Ea e singura care ramane cu toate bunurile parintilor ei fara sa dea socoteala nimanui.

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu o informatie, intreb ... wdxraul wdxraul Buna ziua, As dori si eu sa ma ajutati cu o informatie, intreb pt parintii mei. Tatal meu are 1 parinte biologic casatorit cu o doamna care si ea are la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua maytrei maytrei Traiesc o ,,drama'' in familie de ceva timp,sunt stresata,suparata atat de inversunata,va rog sa ma lamuriti si pe mine...Parintii mei au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog frumos - instrainare teren Maricel09 Maricel09 am un act de donatie pe un teren ...facut de bunicul meu...dar intre timp bunicul a murit si ce se afla pe teren casa si restul au revenit dupa moartea ... (vezi toată discuția)