avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț fără acordul soțului, amenințări cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț fără acordul soțului, amenințări cu filmulețe și înregistrări care (spune el) îl vor ajuta să obțină copilul. Se va ține cont de ele?

Buna ziua. In urma cu ceva timp am decis sa divortez de sotul meu la baza fiind infidelitatea si lipsa de respect fata de mine si agresiunile verbale si fizice fata de mine si copil(7 ani). Perioada tensionata dintre noi este mai veche , timp in care au fost si filmari sau inregistrari despre care eu nu stiuam nimic. Pe acestea le facea dupa ce ma enerva foarte tare si eu izbugneam in crize de isterie . O data tin minte ca m_am lovit singura peste fata numai sa nu o faca el. Nu vrea sa plece din casa(ap luat prin prima casa unde el este coplatitor). Copilul m_a amenintat ca pe baza filmuletelor si inregistrarilor il poate obtine. Cum pot sa procedez ? Se va tine cont de inregistrari si filmari?
multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, depinde cum actionati, eu va sfatuiesc sa discutati cu avocati. E situatie de fapt complexa, dificil de analizat corect pe net.
Daca dovediti ca sunteti responsabila, ca aveti job, locuinta, ca sunteti devotata copilului, ca l-ati crescut pana acum, ca este atasat de dv., ca sunteti o persoana de incredere, atunci nu vad... dar asta trebuie vazut, totul e in detalii.
multumesc mult.
INFORMARE
Buna dimineata.
Cazul Dvs este unul dificil, însa un avocat specializat pe drept civil va poate ajuta enorm. Procentul de 95% cum că copii raman cu mama este real
Locuinta minorului se stabileste in functie de interesul minorului.

Instanta de tutela tine seama de actele de agresivitate fizica si verbala manifestate de catre sotul dumneavoastra, fata de dumneavoastra, cat si fata de copil.

De asemenea, instanta de judecata are in vedere starea de tensiune generata de conduita defectuoasa manifestata de sotul dumneavoastra.

Cata vreme prezentati garantii materiale si morale, pentru a asigura procesul de crestere si educare a minorului, instanta de judecata poate stabili locuinta minorului la dumneavoastra.

Inregistrarile audio/ audio-video reprezinta mijloace materiale de proba.

Forta juridica acestora este data prin coroborare cu alte mijloace de proba.

In probatiune, solicitati administrarea urmatoarelor mijloace de proba :inscrisuri, interogatorii, martori, anchete psihosociale.

Si dumneavoastra puteti prezenta instantei inregistrari, daca le detineti.

Instanta de judecata poate dispune ascultarea minorului, in camera de consiliu.

Succes!
multumesc.

Alte discuții în legătură

Inregistrari audio, video ca probe in procesul de divort irinatracy87 irinatracy87 As dori sa stiu daca inregistrarile video si audio pot fi folosite ca probe intr-un divort cu un copil minor... Sotul meu avea obiceiul sa inregistreze toate ... (vezi toată discuția)
Cum acționez dacă vreau să dau în judecată un detectiv care m-a urmărit și a lăsat filmările să circule public? Bella1234 Bella1234 Cum actionez daca vreau sa dau in judecata un detectiv care m a urmarit si a lasat filmarile sa circule public?din cate stiu am acest drept,din moment ce nu s ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala la serviciu Stemi Stemi Care sunt probele acceptate in instanta pentru a dovedi hartuirea morala la serviciu? (vezi toată discuția)