avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conditie de valabilitate act administrativ unilateral
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conditie de valabilitate act administrativ unilateral

Buna ziua,imi puteti spune va rog,pentru ca un act administrativ unilateral sa fie valabil trebuie sa contina in incheierea lui si calea(caile) de atac aplicabile,nefiind precizata calea de atac in continutul sau fiind nul de drept?Si care ar fi baza legala pt obligarea autoritatii emitente sa contina in cuprinsul actului si prezentarea caii de atac reclamantului ca si conditie esentiala a valabilitatii actului administrativ unilateral emis?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: beurer95 , utilizator 09:05, 10 Octombrie 2018
Vedeti acest articol daca va ajuta
[ link extern ]
Multumesc pt link,mai citisem si eu cateva asemanatoare pana sa adresez intrebarea,parca mai mult te baga in ceata decat sa te lamureasca.Deci neaducerea la cunostinta in incheierea actului administrativ unilateral a caii de atac atrage nulitatea actului sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta hotarare judecatoreasca Samulea Samulea Buna seara! Stiam ca o hotarare judecatoreasca care nu cuprinde si comunicarea cailor de atac este absolut nula. Imi puteti spune si articolul de lege care ... (vezi toată discuția)
Situatia juridica ordin prefect pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Un ordin prefect la care instanta a decis definitiv nulitatea partiala si emiterea unui nou ordin prefect, mai produce efecte juridice sau nu?Daca ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta aidu aidu Cand afirma ca un act este valabil pana ii este pronuntata nulitatea de catre instanta. Nulitatea absolută nu se poate prescrie, adică actul nul nu poate ... (vezi toată discuția)