avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme vechi cu inundațiile, proprietar nou. Cine, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme vechi cu inundațiile, proprietar nou. Cine, ce plătește?

Buna dimineata! Vreau sa redau o situatie cu care m-am confruntat si astept parerile dumneavoastra.
De vreo 2 luni am cumparat un apartament. De aproximativ o luna am inceput renovarea. Saptamana trecuta ma trezesc la usa cu prietenul chiriasei de la garsoniera de dedesuptul meu, care ma informeaza ca le-a curs apa in casa. Cu aceasta ocazie aflu ca inundatii au existat de pe vremea fostului proprietar de la care am cumparat eu apartamentul, care nu s-a sinchisit niciodata sa le deschida nici macar usa. Am zis bun, hai sa vedem la mine, hai sa vedem la tine. Daca tot sunt probleme hai sa reparam acum sa scapam pentru totdeauna. Aduc instalator, se uita omul, pregatim locul pentru a doua zi cand urma sa schimbam sifonul si teava. Seara il sun pe prietenul chiriasei si ii cer sa cheme si proprietara garsonierei. Mi se spune ca nu garanteaza ca va veni pentru ca nu este in localitate. A doua zi cand vine instalatorul, sun la usa garsonierei, nu mi se raspunde, il sun pe prietenul chiriasei, nu raspunde, il suna baiatul care imi renoveaza, nu raspunde, ma duc la asociatie, il suna presedintele de asociatie, nu raspunde, mai incerc eu o data, in sfarsit imi raspunde. Vin amandoi (el si prietena) si le spun sa treaca pe la asociatie pentru ca domnul presedinte vrea numarul proprietarei. Am mers sa-i arat unde e asociatia si acolo a inceput circul ca de ce am cerut eu sa vina si proprietara garsonierei. Intr-un sfarsit mi se spune sa-mi schimb doar eu sifonul ca ei nu au nevoie de nicio teava. Se apuca instalatorul sa dea gauri ca sa scoata sifonul vechi sa-l schimbam, incep sa urle din garsoniera ca le cade tavanul si le fac deranj. Merg iar la presedintele de asociatie si ii spun ca nu pot sa imi schimb sifonul pentru ca le fac deranj in casa. Intr-un final stabilim cu instalatorul sa nu mai facem nimic. Toate acestea s-au petrecut vineri. Sambata am umblat din usa in usa sa aflu daca cineva stie ceva de proprietara de la garsoniera. Asa aflu de o prietena a proprietarei, cu care intru in legatura si care ma asigura ca stie ca e problema veche cu inundatiile si nu crede ca s-ar impotrivi proprietara sa reparam, dar nu se intelege cu chiriasa sa-mi dea drumul sa repar. Ieri (marti) ma suna de la asociatie casiera si ma roaga sa chem iar instalatorul ca sa reparam. Chiriasa ne permite sa intram, schimbam sifonul si teava, dar refuza sa plateasca teava si manopera. Intrebare: care ce plateste? Intra in sarcina mea, ca nou proprietar, sa suport toata cheltuiala pentru ca le-am deschis usa si am vrut sa remediez odata pentru totdeauna problema? Sau se impart cumva cheltuielile? Pentru ca mie acum mi se cere sa repar si arcada facuta sa mascheze conducta de apa de la garsoniera. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: giullianna , utilizator 09:15, 14 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, cat a fost costul reparatiei? Care e cota parte ce v-ati astepta sa v-o achite?
Daca nu e o suma mare, eu va recomand sa o treceti pe lista faptelor bune, si sa uitati de ea.

Trecand peste frustrarea care se acumuleaza cand vezi ca ceilalti au tot felul de agende ascunse, ganditi-va ca ati scapat de o durere de cap. Altfel va trezeati ca se da in garsoniera cu o mana de lavabil, se face o asigurare, si apoi asiguratorul va taraste prin instanta sa recupereze tot felul de prejudicii supracalculate, etc.

Pana la urma, viata la comun are si dezavantaje...
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum este logic ca, apa curge de sus in jos si fisura se afla pe coloana ce va deserveste pe dumneavoastra ,este si normal sa o reparati dumneavoastra fie ca fisura este in sifon sau conducta principala. Reparatia tavanului in dreptul interventiei reparatiei se va face de catre proprietarul acelui apartament , respectiv vecinul de dedesubt. Luati in considerare si faptul ca vecinul ar fi pus robinet pe coloana si v-ar fi inchis apa pana la remerierea problemei .
Tevile din coloanele de apa sunt proprietate comuna a tuturor locatarilor. Dv. ati facut ce trebuia sa faceti, nu e vorba de fraiereala aici. Era datoria dv. din ce inteleg si dupa cum descrieti defectiunea. Ati luat un imobil, el avea un dfefect, l-ati reparat. Sigur ca daca dv. va reparati masina si eu beneficiez de un aer mai curat, dar nu asa se pune problema.
Era datoria dv., v-ati indeplinit-o. Corect asa.
Precizez din nou ca eu numai ce am cumparat apartamentul. Probleme cu inundatiile existau de pe vremea vechiului proprietar (2 inundatii majore si alte minore). Fostul proprietar de la care am cumparat eu nici nu le deschidea usa. Incep sa cred ca vina mea a fost ca le-am deschis usa si am fost de acord sa reparam, sa se remedieze odata problema. Sub mine e inchiriata garsoniera, care chiriasi nici macar nu s-au deranjat sa anunte proprietarul. Cand am cerut sa sune proprietarul, sa vina a doua zi cand se efectua reparatia, tot ei s-au enervat ca de ce sa-l chemam, ca nu-i in localitate. Iar vineri cand urma sa se faca reparatia, abia a raspuns la telefon dupa ce l-am sunat eu, baiatul care renoveaza la mine, presedintele de asociatie, si iar eu. Si nu ne-a lasat sa intram sa reparam. Si nici la mine nu am putut sa schimb sifonul, ca ii faceam deranj in casa. Domnul presedinte de la asociatie nu stia ce sa mai zica. Iar marti ma suna de la asociatie sa ma duc iar sa repar. Ne jucam de-a ''sa reparam, nu mai reparam, totusi hai vino si repara''? Plus ca vor si in casa reparat, sa nu afle proprietarul.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
giullianna, utilizator

Alte discuții în legătură

Inlocuire coloana de scurgere defecta Lidia2012 Lidia2012 Buna seara. Sunt inundata an de an (anul acesta deja a 3-a oara !) de la o conducta de scurgere aflata sub pardoseala garsonierei de la etajul de deasupra. ... (vezi toată discuția)
Inundatii vecini b28cvg b28cvg buna ziua, se intampla ca ma inunda vecinii si pare se ca nu este nici de la vecina de deasupra, ci de la cei de la et 8 care nu deschid usa nimanui, sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii ani_beita ani_beita Cum se procedeaza in situatia in care vecinii de la etajul de deasupra deverseaza apa de la cada pe tevile de alimentare cu apa? Ei nu recunosc,iar la ... (vezi toată discuția)