Bună ziua,
Am luat un credit de la o banca in 2008, din 2011 nu a mai plătit ratele gasindu.mi loc de munca in alt județ. In 2012 banca a cesionat creanță unei firme de recuperare care m.a executat silit în baza contractului de cesiune direct la executor, fără că acesta din urmă să ceară încuviințarea instanței în acest caz. Anul acesta am sunat la banca sa vad ce s.a întâmplat cu datoria mea și atunci am fost redirecționată către firma de recuperare și executorul care se ocupă de dosar. In luna martie a acestui an am solicitat executorului o copie a dosarului de executare pentru a vedea și eu ce s.a întâmplat acolo. După ce le.am plătit taxa de fotocopie, mi au trimis copia acestuia la adresa actuala din buletin. Din păcate la primirea acestuia nu am intentat contestație la executare în termenul de 15 zile. Mai pot acum sa solicit in instanța anularea executării silite prin invocarea deciziei 19 din 19.03.2018 a ICCJ?
Mulțumesc!
Rectific , contestație la poprire! Am avut un cont la BRD au trimis acte de poprire a contului ,dar acesta ne-avand rulaj mi.a fost închis de către banca.
Ideea ar putea sa fie buna daca nu s-a facut nicio comunicare care sa fie legala si primul act ar fi poprirea.
Daca rezulta ca s-a facut o comunicare catre dvs. ati fi tot iesit din termen.
Pe de alta parte, simplul fapt ca ati avut cunostiinta de existenta dosarului de executare silita poate genera mari probleme.Veti avea un prim termen de judecata foarte dificil si in functie daca veti trece sau nu de acest termen va veti putea judeca sau nu...pe fond...
Cu siguranta ca veti avea nevoie de avocat foarte bun care sa fie si putin magician si sa aiba aptitudinea sa faca sa nu se vada ceea ce se vede...si sa se vada doar ce vrea el...
E ceva foarte complicat...sub aspect juridic...
Despre ce suma este vorba in privinta executarii silite?
Este vorba de o sumă modica 15000 lei, eu ce spun acum vorbesc pe acte concrete din dosarul execuțional. Referitor la primirea actelor de începerea executării silite ,acestea au fost trimise la o adresa veche din 2007 ,nu la adresa din buletin și pe lângă asta mă găseau și cu locul de munca dacă erau interesați , ei nu au solicitat la evidența populației date despre mine, în schimb eu am cerut un istoric. Nu ai nevoie de magie pentru ceva concret.
Eu nu am avut cunoștință de dosar până nu am văzut la știri tot tăvălugul de executări începute de recuperatori, am sunat la banca de unde am luat creditul sa vad care este situația mea și în prima faza au spus că ei nu au nici un contract pe numele meu și nici datorie la ei. După câteva zile am sunat din nou și eu i.am întrebat dacă nu cumva pot să îmi spună dacă mi.a fost vândută creanță și după ore bune de așteptări m.au sunat și mi.au dat numele firmei de recuperări creanțe. Am sunat acolo și mi-au spus a iau legătura cu executorul x pentru detalii atât. Am sunat acolo și într-adevăr mi.au spus că au un dosar pe numele meu care pentru ei nu prezintă interes. Totul s.a întâmplat în martie anul acesta când i.am făcut și solicitare scris cu fotocopia dosarului pe care mi.au trimis o abia în luna mai după îndelungi de rugaminti , ei fiind obligați la solicitarea mea să îmi de.a fotocopia in 5 zile.
Domnilor avocati !!!
Acum sincer ca vedeti situatia penibila a legislatiei vadit in defavoarea debitorului cand in cursul executarii se pot face tot felul de jonglerii financiare , de a actualiza creante cu dobanzi , cesiuni intre firme diferite cu incalcari grave ale unor Decizii ICCJ si legi ...In orice situatie data ,daca debitorul nu se trezeste extrem de rapid pierde orice sansa de a mai evita asemenea mizerii care favorizeaza unii samsari privilegiati ”de soarta”
A incercat careva sa atace la Curtea Constitutionala ,neconstitutionalitatea art. care prevede incuviintarea executarii silite in lipsa debitorului cu incalcarea grava la aparare si a dreptului garantat de lege a fi prezent pe tot parcursul executarii silite...
Dar acest articol care limiteaza ireversibil dreptul garantat la justitie indiferent de situatie?
Este bine ca am ajuns sa ne limitam la a constata si a ne plange de mila in timp ce niste ”Kamikaze” de executori au devenit multimiliardari la nici 35 de ani fara a excela in nicio cariera de succes in afara de a fi o categorie extrem de bine platita pentru 2-3 hartii ... (culminand intr-o perioada cu execrabilul gest legal de a le permite sa-si incuviinteze singuri executarile si-apoi sa se constate ilegalitatea acestei masuri repetate cum bine stiti..... Ce sanse ai sa te mai aperi cand prin tot felul de Decizii ale ICCJ care constata ca la cesiune Titlul (Contractul de Credit ) isi pierde puterea executorie sau ca o firma nu poate reprezenta o alta firma , ca aceste jepcare de firme evazioniste se folosesc de contracte de credit si aplica dobanzi bancare, etc
Cine sa faca dreptate daca nu dumneavoastra ,expertii in probleme de drept avand in spate cel putin 1,5 milioane de executati silit..(ca la Avocatul Poporului nici nu vreau sa ma mai gandesc ca se trezeste decat cand este atacata clasa politica) .
Executare silita
danutzas
Buna ziua,
Va rog mult sa.mi dati un sfat!!!
Ce sa fac in cazul in care am fost anuntata(telefonic) ca am primit(cu confirmare de primire) pe fostul nume si ... (vezi toată discuția)