avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua
V-as ruga sa ma lamuriti daca intr-adevar, in urma ultimelor modificari ale legii mamelor, se permite si persoanelor care nu au platit cotizatia lunara la casa de pensii sa primeasca indemnizatia pentru cresterea copilului.
Asa mi s-a spus la Casa de pensii, dar nu gasesc nicaieri aceasta informatie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ninha , utilizator 22:11, 14 Noiembrie 2009
Nu in urma ultimelor modificari, ci chiar de mult timp. Conditia este ca timp de 12 luni anterioare nasterii sa fi platit impozit pe venitul profesional sau sa va fi aflat in situatii asimilate de lege (somaj, studii, concedii medicale, etc). Casa de pensii nu mai are atributii in acest sens.

PS: subiectul a fost discutat de mii de ori pe acest forum, la o simpla cautare puteti gasi si citate din lege si explicatii, si proceduri...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
multumesc mult! m-ati facut fericita!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor bugetare de catre angajat direct la camera de munca Carmen N Carmen N Avand in vedere ca nu sunt angajata (dar am fost pana acum 2 luni fara nici o intrerupere timp de 6 ani), dar vreau sa beneficiez de acel concediu platit de 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ake.soridani ake.soridani Buna seara am si eu o intrebare sa va adresez. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la trei luni dupa ce primului copil implineste varsta de doi ani. Cum sa ... (vezi toată discuția)