avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore taiate din program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore taiate din program

Este legal sa mi se taie o ora din program pentru ca am intarziat in pauza 7 min ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 11 Octombrie 2018

Va face cercetare disciplinara si va da avertisment daca este prima abatere. Daca nu este prima abate si aveti in regulamentul intern prevazut ca la 2-3 abateri sanctiunea este sa va taie o ora, este ok. Ca in Codul Muncii la abateri repetate aveti reducerea salariului cu 5-10% pe 1-3 luni.
Mario1208 a scris:

Este legal sa mi se taie o ora din program pentru ca am intarziat in pauza 7 min ?

Legea nu prevede asa ceva , ci doar in regulamentul intern al angajatorului se poate mentiona asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întârzieri zilnice ale unui salariat la locul de muncă. este corect să fie plătit doar pentru timpul efectiv lucrat? Ionela Brasov Ionela Brasov Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va solicit parerile, intrucat doresc sa iau o decizie corecta: un salariat intarzie ZILNIC la locul de ... (vezi toată discuția)
Lucrat 8 ore, platit 7 ore Claark Claark Buna ziua! La firma unde lucrez, intr-o saptamana am intarziat de mai multe ori. Serviciul meu incepe la 7:00, era cand am ajuns la 7:15, 7:05 sau la 7:00, ... (vezi toată discuția)
Sanctionare abatere disciplinara zxz19 zxz19 buna seara daca in regulamentul intern se prevede ca fapta de a intarzia la serviciu mai mult de 10 miute e abatere disciplinara si se sanctioneaza cu ... (vezi toată discuția)