avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lipsa presedinte si comitet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lipsa presedinte si comitet

Buna ,
Ce pot face eu, in calitate de administrator (si proprietar), sa pot determina (convinge) alegerea unui presedinte si al unui comitet in asociatie? Nimeni nu vrea sa se ocupe de nimic. Si nici responsabilitate nu-si asuma. Conform noii legi, sotul meu (care era membru in comitet), nu mai poate face parte din acesta. Ceilalti membri nu mai locuiesc in imobil.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:08, 12 Octombrie 2018
Ceilalți membri dacă sunt încă proprietari sunt încă membri.
Convocați dvs. în calitate de administrator Adunarea Generală și alegeți noul comitet și președinte.
Dânșii nu pot să-și dea demisia ca orice angajat deoarece sunt mandatați.
Mandatul expiră după 2 ani, mai mult nu este prevăzut în lege. Dacă dorește să nu mai fie președinte, până la împlinirea celor 2 ani, obligat este să convoace AGO.
Am facut asta. Am convocat adunarea, au venit cativa proprietari (niciun membru al comitetului si nici presedintele). Din experienta, la urmatoarea adunare nu vor mai veni nici cei care au fost la prima. Sincer, as renunta si eu cand vad atata indiferenta. Dar cine stie pe mana cui va intra blocul? Ca din interior nu va prelua nimeni, nimic.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntarea, ar fi singura stimulare pe care o puteti face pentru ai face sa vina la vot in AG.
Daca anuntati la avizier intentia dvs, chiar de azi, ar fi in termen respectand astfel legislatia, iar pana la sfarsitul luni, daca aveti bani in casierie, achitati prestatorii.
Și așa e o soluție. dvs. ca administrator puteți să vă dați demisia, sunteți angajată.

s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

Renuntarea, ar fi singura stimulare pe care o puteti face pentru ai face sa vina la vot in AG.
Daca anuntati la avizier intentia dvs, chiar de azi, ar fi in termen respectand astfel legislatia, iar pana la sfarsitul luni, daca aveti bani in casierie, achitati prestatorii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sensibilizati proprietaii,minimum 20% care sa convoace adunare generala
Analizati responsabil motivele pentru care se refuza preluarea functiei de presedinte
eliminati eventualele impedimente si alegeti persoana responsabila
Daca la adunarea generala ordinara nu s-a obtinut cvorumul la adunarea reconvocata se pot vota hotararile strict de catre participanti indiferent de numarul acestora

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv pandatao pandatao Buna ziua. Comitetul Executiv al asociatiei de proprietari este alcatuita din 3 membrii, din care una si-a dat demisia,deoarece s-a mutat, iar celalalt refuza ... (vezi toată discuția)
Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un pfa? Sever Simion Sever Simion Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA? Mutlumesc. (vezi toată discuția)