avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consumurile individuale de apă dintr-un condominiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consumurile individuale de apă dintr-un condominiu intră în categoria ,,date cu caracter personal''?

Locuiesc in bloc cu 40 garsoniere; primesc facturi de apa umflate cu cantitati care nu-mi apartin. Foarte multi locatari se sustrag de la plata apei prin nedeclarare sau declarare eronata, consumurile lor fiind suportate de ceilalti locatari platitori. Pana in mai 2018 puteam vedea lista cu consumuri pe site-ul furnizorului; si asa vedeam, desi destul de tarziu, care sunt locatarii problema. Din mai 2018, nu mai avem acces la aceste informatii, invocand legea cu protectia datelor cu caracter personal, prin urmare suntem nevoiti sa platim orbeste, fara sa stim cine ne fura. Consecinte: protectie colosala a hotilor, va creste numarul acestora sau ne transforma si pe noi ceilalti in hoti.
Intrebare: consumurile individuale, in conditiile unui bloc, unde traiul este in comun si afecteaza pe ceilalti, intra in categoria date secrete ?
noi, ceilalti, care ne straduim sa fim corecti, avem vreo protectie ? nu avem nici-un drept, numai obligatia de a plati orbeste ceea ce ni se baga pe gat, fara sa stim de unde vin plusurile .? suntem animale, creaturi necuvantatoare, fara nici-un drept ? unde este transparenta ? unde scrie ca suntem obligati sa platim consumurile celor hoti si nesimtiti ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 08:01, 16 Octombrie 2018
Din pacate stimate @nicos369!
Citez: "In ceea ce priveste consumul individual nu este protejat de legea datelor personale ."
Studiul obiceiurilor de consum individual, pentru cei care stiu despre ce vorbesc, conduce la cunoasterea personalitatii individului, la stabilirea cu precizie a momentelor de solitudine, de vulnerabilitate, momente care permit celor interesati sa obtina avantaje ilegale prin abuz de incredere.
aneta_sobo a scris:
Am fost personal sa discut problema. Am epuizat toate căile, am adresat problema pana sus în fruntea tarii, evident și pe plan local. Prin urmare, cu atâtea instituții, vecinul ma fura, îl văd și mă vede, îmi râde în față și nimeni nu poate să-i facă nimic. Toate instituțiile mă trimit la tribunal. Atunci de ce mai există, doar să-și împartă averea țării, drepturi speciale, etc ? CINSTE HOȚILOR !

Eu am ales să nu mai plătesc diferențele (pierderile) de apă pentru apometrele celor 54 de proprietăți din blocul meu (în total sunt 458 de proprietari în Asociația noastră „mamut”).
Nici indecșii apometrelor nu i-am mai dus, deoarece șefii Asociației nu respectă deloc Regulamentul pentru Apometre, legiferat chiar de ei, în care au scris că au obligația de a face controale anuale la TOȚI cei 458 de proprietari din Condominiile noastre (măcar la cei 54 din blocul nostru să facă, pentru a ști consumul lunar real și pentru a plăti ceva concret, nu teorii sau estimări).
Să mă dea în judecată, că voi invoca încălcarea Regulamentului impus chiar de șefii Asociației, care n-au făcut niciodată un control la toate proprietățile din fiecare bloc.
Vedeți ce obligații sunt pentru șefii Asociației noastre, mai ales la art.5, art.6 alin.4 și 5, art.8-11, care au fost, fără dubii, ne-aplicate vreodată - [ link extern ]
Am dreptate sau nu, când cer respectarea regulamentelor și legilor din domeniu, care spun că este obligația șefilor de Asociații să organizeze controale chiar și la 3 luni, nu la un an, cum e scris în Regulamentul Asociației noastre ?!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)
(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Consum impus de asociatie Iuliasuhov Iuliasuhov Buna ziua ! Am o nelămurire ,ce ma costa ,destul de scump... Locuiesc intr un bloc cu 19 apartamente , unde 18 locatari din 19 și-au instalat apometre cu ... (vezi toată discuția)