avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de Munca

Se poate retine de catre angajator Carnetul de Munca la plecarea din firma?stiti un cadru legal privind retinerea carnetului de munca?
Cel mai recent răspuns: aiutzy , utilizator 18:12, 30 Iunie 2006
Nu exista baza legala pt retinerea cartii de munca. Dupa incetarea contractului de munca si inregistrarea la ITM a modificarilor din cartea de munca angajatorul trebuie sa o inapoieze posesorului. Chiar daca salariatul are datorii de orice natura acestea se solutioneaza legal.
N-am auzit de vreo dispozitie legala care sa permita angajatorului retinerea carnetului de munca dupa incetarea contactului de munca.Daca stie cineva sa imi spuna si mie!
carnetul de munca este al salariatului, care de fapt l-a si platit. el se afla in posesia angajatorului doar pt inscrisuri.angajatorul nu poate retine sub nici o forma carnetul de munca.
iar daca salariatul are datorii acestea se pot evidentia doar pe nota de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu imi inapoiaza cartea de munca! radaghin radaghin Daca fostul angajator nu vrea sa-mi inapoieze cartea de munca pe diferite motive ce ar trebui sa fac? Am muncit pt o firma cu sediul in Bucuresti cu un oficiu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim cu acordul partilor Ada30teo Ada30teo Buna ziua. Dupa ce fac decizi de incetare a CIM cu acordul partilor, o inregistrez la ITM si apoi dau 1 exemplar salariatului, care semnezaza pe exemplarul ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa-mi elibereze fisa de lichidare pentru ca am datorii amandina1983 amandina1983 am lucrat la brd 2 ani jumatate si am o limita de credit de 100 de milioane si spun ca nu imi elibereaza fisa de lichidare fara sa platesc aceasta suma iar eu ... (vezi toată discuția)