avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Catel in Apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Catel in Apartament

Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si strang intotdeauna dupa el cu exceptia urinei. Vecinii m-au amenintat ca vor chema politia care ma va amenda. As vrea sa stiu daca politia sau asociatia de proprietari pot lua masuri asupra mea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:35, 12 Octombrie 2018
Cred ca trebuia sa va puneti aceste intrebari, inclusiv unde veti plimba animalul, inainte sa va luati catelul.

HOTĂRÂRE nr. 120 din 30/06/2010 PRIVIND APROBAREA NORMELOR DE SALUBRIZARE ŞI IGIENIZARE ALE MUNICIPIULUI BUCUREŞTI - EMITENT : C.G.M.B.
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Extras din HOTĂRÂREA
privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale
Municipiului Bucureşti

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI HOTĂRĂŞTE:
• Art.1 Se aprobă Normele de salubrizare ale Municipiului Bucureşti conform anexei nr. 1.
• Art.3 Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către Primarul General al Municipiului Bucureşti şi împuterniciţii acestuia, primarii sectoarelor 1-6 şi împuterniciţii acestora, Poliţia Comunitară şi [...].
Extras din Anexa nr. 1
Cap. XI MENŢINEREA CURĂŢENIEI DE CĂTRE POSESORII DE ANIMALE DE COMPANIE
Art. 34 (1) Posesorii de animale de companie au următoarele obligaţii în timpul plimbării animalelor pe domeniul public:
• a) să deţină asupra sa materialele necesare (făraş, mătură, pungă, etc) pentru curăţarea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice;
• b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. [...]
• c) menţinerea câinilor în lesă, iar cei din categoria câinilor agresivi vor purta obligatoriu şi botniţă;
[...]
(4) Persoanele care deţin animale de companie în imobile cu spaţii comune, vor asigura protecţia şi siguranţa celorlalţi locatari în raport cu aceştia. Această obligaţie le revine de asemenea şi în timpul plimbării acestora pe domeniul public;
Cap. XIII SANCŢIUNI
Art. 42 Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională, după cum urmează:
• a) de la 200 lei la 500 lei – [...] art. 34 alin.(1) lit. a, b, c,[...]
• d) de la 1000 lei la 3.000 lei – [...]art. 34 alin.(4); [...]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plimbat caine in lesa OPLA OPLA Buna ziua, in cazul unui caine din rasa ciobanesc german este obligatoriu ca atunci când ies cu acesta la plimbare pe domeniu public sa fie purtat in lesa? ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a comitetului general a mun bucuresti? Parmen Parmen Buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii si daca se poate, bine-nteles, anula Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr.120 din ... (vezi toată discuția)
Pv in absența , câine fara botniță KrmenM99 KrmenM99 Dețin un labrador , de 5 ani , ies cu el întotdeauna fara botniță și pentru că legea îmi permite ,dar este și un câine blând Mama a ieșit cu el la ... (vezi toată discuția)