avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare coloane verticale caldura bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare coloane verticale caldura bloc

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 8 etaje (construcție 1988) și cei de la ultimele 2 etaje nu au caldura suficientă de ceva ani. Eu sunt la etajul 6 și am caldura, fără nicio problema. S-a solicitat schimbarea tuturor coloanelor din bloc de sus pana jos, acum la vreme de toamna. Eu am cumpărat apartamentul in urma cu 3 ani, cu toate coloane zidite cu bca, aceste”colțare” fiind trecute și in cadastrul Ap ce datează din 1999. Sunt obligat sa las sa îmi spargă in casa, fiind părți comune, acum când Radet trebuie sa încarce coloanele, având și copil mic pe deasupra? Am cerut sa se meargă din aproape in aproape și sa schimbe doar la ultimele 2 etaje dar fiind bani in fondul de reparații, cei de la ultimele doua etaje nu doresc asta. Am vreo șansa sa aman lucrarea pana in primăvara măcar? Care sunt consecințele dacă nu dau drumul și cum as putea sa ma apar.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:23, 25 August 2022
Da, cam aveti dreptate, atat dvs cat si raposatul Caragiale!
Este evident ca o persoana care nu a cerut sa fie memebru al unei asociatii nu poate fi ales de catre aceasta intr- o functie.
Conform dreptului constitutional de asociere cel care vrea sa faca parte trebuie sa adereze, trebuie sa-si manifeste in scris adeziunea si in acelas timp, nimeni nu poate fi obligat sa se asocieze.
Va trebui sa faceti cererea datata la data curenta mentionand ca este vorba de o punere in conformitate.
Prin aceasta forma de cerere puneti AP-ul la adapost impotriva carcotasilor care ar putea sa-l acuzeze (si pe dvs implicit) de fals in acte publice daca acesta antedateaza adeziunea dvs.
Comitetul va trebui sa redacteze si sa semneze un PV de punere in conformitate.
Ceilalti proprietari vor trebui si ei, daca apar in PV de AG al AP, sa urmeze aceeas cale.
Ce vreti, nu mai avem paduri dar avem hartii! ;-)
Buna ziua, vin și eu cu o întrebare legată de schimbarea țevilor de căldură. In aceasta vara (când lumea este plecata) in timpul unei ședințe unde au participat 36 din 84 de apartamente, cu o majoritate din cei 36 s-a decis schimbarea coloanelor verticale de căldură. Au început sa ceară avans lunar desi nu au stabilit niciun deviz, nu au apelat la nicio firma și au stabilit că la 4 camere costul e de 3600 Ron, In dreptul coloanelor pt 4 camere sunt 7 apartamente cu centrala și 4 fara centrala. Toate cele 11 apartamente de la 4 camere refuza schimbarea coloanelor. Din ce am aflat de la administrator sunt singura persoana care a plătit avansul că ceilalți nu vor de la 4 camere. Când am anunțat că nu doresc sa mai plătesc a zis că vom fi obligați toți să schimbăm indiferent că nu vrem.

Întrebarea mea este, daca niciun apartament de 4 camere de la parter la 10 nu dorește schimbarea țevilor ne poate obliga sa facem acest lucru?

Pot o parte din cele 36 apartamente care au participat să decidă pt toți locatarii sau administratorul să decidă pt toți cei de la 4 camere desi niciunul nu dorește?
Daca este hotarat in AG, este legal. Doar ca AG sa fi fost convocata cum trebuie...Adica, la prima convocare nu s-a intrunit cvorului (mai mult ca sigur) si, la a doua AG, si 5 proprietari daca veneau, hotarau pt tot blocul.
Administratorul nu decide pt nimeni. Nu el reprezinta asociatia ,ci presedintele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme asociație de propietari Valutzuu Valutzuu Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt proprietara unui apartament mentionez ca pe coloana ... milena2020 milena2020 Buna ziua Sunt proprietara unui apartament Mentionez ca pe coloana mea sunt 5 imobile si e nevoie de inlocuirea coloanei de apa , canalizare.Azi au aparut 2 ... (vezi toată discuția)