avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarație de neacceptare a succesiunii: cum se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarație de neacceptare a succesiunii: cum se procedează când moștenitorul e în altă țară?

Buna ziua ! Locuiesc in Italia ( Sardinia ) de aproape 10 ani fiind casatorita aici ..Tatal meu (biologic) a decedat acum un an si 5 luni in Romania.S-a deschis succesiune in instanta din Bucuresti sector 1 de catre sotia tatalui meu.Mentionez ca vreau sa raman straina de succesiune si inteleg ca trebuie o declaratie de neacceptare a succesiunii din partea mea care trebuie autentificata si apostilata aici in Italia. Nu am posibilitatea sa ajung la consulat sau ambasada ..Notariatele din Italia au aceasta declaratie de neacceptare in codul civil?...sau trebuie sau dau o declaratie pe proprie raspundere si sa o legalizez?..ce acte mi-ar trebui pentru treaba asta?..Multumesc mult !!
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wizzard68 , utilizator 23:25, 12 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pt raspuns dar avocatul din Romania doreste in mod expres aceasta neacceptare a succesiunii din partea mea eu fiind succesor de gr I al defunctului...Asta in ideea ca eu sa nu ridic pretentii pe viitor asupra succesiunii ceea ce nici nu imi doresc. Vreau sa fac sa fac aceasta declaratie de neacceptare si vroiam sa stiu caile legale din Italia
Singura cale legală e să vă duceți la Ambasada sau Consulat.
Sau sa faceti o plimbare in Romania.
Potrivit art 1120 din Codul civil (2)Declaraţia de renunţare se face în formă autentică la orice notar public sau, după caz, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în condiţiile şi limitele prevăzute de lege.

(3) Pentru informarea terţilor, declaraţia de renunţare se va înscrie, pe cheltuiala renunţătorului, în registrul naţional notarial, ţinut în format electronic, potrivit legii.


Multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,numele meu este adrian si asi dori sa ma lamuriti intr-o ... palade adrian palade adrian Buna ziua,numele meu este Adrian si asi dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate.Este vorba despre o mostenire in urma unui deces.Suntem doi ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)