avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,numele meu este Adrian si asi dori sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,numele meu este Adrian si asi dori sa ma lamuriti intr-o ...

Buna ziua,numele meu este Adrian si asi dori sa ma lamuriti intr-o problema daca se poate.Este vorba despre o mostenire in urma unui deces.Suntem doi mostenitori eu si sora mea.Sora mea s-a casatorit in anul 1980 si a plecat definitiv in Germania renuntand la cetatenia romana acum avand cetatenie germana. Sora mea renunta la partea ei de mostenire in favoarea mea.La ce institutie in Germania trebuie sa se prezinte pentru a face actul de renuntare pe care urmeaza sa mi-l trimita si de ce acte ar avea nevoie acolo pentru acest act.Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
palade adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:21, 28 Iulie 2023
Nu exista renunțare "în favoarea" cuiva.
Se renunță pur și simplu.
Se merge la Ambasada sau Consulat și sa da declarație de renunțare la moștenire. Declarația este autentificata direct în limba romana, în conform cu legislația romana și după ce o obține, sora dvs trebuie sa v-o trimită în original, urmând sa o depuneți la dezbaterea succesiunii, împreună cu restul documentelor.
Va intreb, si nu mi luati in nume de rau nepriceperea,daca nu mai are cetatenia romana,de ce trebuie sa mearga la ambasada sau consulat roman?
Pentru ca în Germania nu exista forma autentica și pentru ca
"Declaraţia de renunţare se face în formă autentică la orice notar public sau, după caz, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în condiţiile şi limitele prevăzute de lege." (Art.1120 alin 2 Cod civil)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa va cer parerea in legatura cu actul succesoral ... palade adrian palade adrian Buna ziua,asi dori sa va cer parerea in legatura cu actul succesoral Dupa decesul persoanei am ramas doi mostenitori - eu si sora mea care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)