avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătorie persoană divorțată
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătorie persoană divorțată

O persoană divorțată s-a căsătorit în Irlanda cu un cetățean român și la numele de familie a fost trecut numele din prima casătorie deși avea hot.divorț prin care revenea la numele de fată. Menționez că în Irlanda avea CI și pașaport cu numele din prima căsătorie,nu erau schimbate după divorț.Acum au revenit în țară și nu știu ce să facă întrucât nu li se poate transcrie actul de casătorie din Irlanda.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:46, 14 Octombrie 2018
Daca nu era cetatean irlandez, autoritatile din Irlanda un aveau nicio cadere de a-i schimba numele, ci puteau face doar o propunere in acest sens, de care autoritatile romane sunt libere sa tina sau nu seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele de fata dupa casatoria in alta tara neliat neliat Sotia mea a fost casatorita in Turcia, cand s-a casatorit și-a schimbat si numele si prenumele, am obtinut anul trecut certificatul de divort in care se spune ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere RamiAtieyeh RamiAtieyeh Buna ziua, Eu sunt cetatean Roman si Sirian, casatorit cu o ceteanca din Siria. In cererea de casatorie, noi am bifat ca sotia sa imi poarta numele meu de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume confirmata prin stampila in pasaportul romanesc Anona Anona Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum sa ii dau de cap. Este o dovada aditionala pentru succesiunea in instanta - partaj . Concret ... (vezi toată discuția)