avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. Ce părere aveți, se poate construi?

Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este agricol..are stalp de electricitate la hotar..strada asfaltata..este o zona in continua dezvoltare..gaze..canalizare si apa..problema e ca are deschidere 7 m. Si o lungime de 340 m..nu sunt alte case pe langa teren..cel mai apropiat vecin este la cca 200 m..spuneti-mi va rog...as putea construi pe acest teren? Daca are deschidere de 7 m? Si inca ceva..are drum de acces la ambele capete al terenului..va rog sa-mi raspundeti daca se poate..imi place pozitia terenului..are utilitati si este la pretul pe care mi-l permit..stiu ca trb sa merg la primarie..dar vreau sa aud mai intai o parere de la dv..va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea cip , utilizator 16:07, 25 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa contruiti pe un astfel de front! Mai nou se insista pe un front la strada de minim 20m pentru constructii.
Fie mai cumparati o tarla cel putin la fel de lata si le re-impartiti apoi pe lungime, fie il luati si va trantiti o casa mobila pe ea - practic un vagon de 2-4m latime si lung de 6-12m. Si pt asa ceva nu aveti nevoie de autorizatie de constructie.
Pe restul va puteti face o livada si o gradina IMENSA! :)
Totusi, gaditi-va ca nu va intra decat 2 pomi pe o latime - vi se merita investitia???
Bafta!
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
adydeac, utilizator
Va multumesc frumos pt raspunsuri..aveti dreptate..numai ca asta pot sa-mi permit acum..si ma gandeam ca daca as putea sa ocolesc putin legea..sa raman cu cei 7 m..scazand zidurile..sa raman cu 5 m latime..numai ca nu prea se poate sa ocolesc...va multumim inca o data pt raspunsuri...o seara placuta tuturor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu poate fi ocolita. Poate fi respectata sau incalcata.
Adica:
- va asumati ca veti construi cu incalcarea legii (nerespectarea limitelor de proprietate si a altor restrictii din legislatie), expunandu-va la anumite riscuri (de la a nu putea intabula constructia - veti avea o casa care legal nu exista, pana la a suporta o serie de amenzi, destul de consistente, si, in extremis, a fi obligat sa demolati constructia in cauza)
- gasiti alta solutie pentru a va indeplini visul.
Am inteles...va multumesc mult pt raspuns...poate vinde vecinul tarlaua alaturata..si asa voi putea construi..numai ca ar fi prea mult teren dupaia..dar voi mai cauta..va multumesc inca o data.o zi frumoasa va doresc
La 7 metri sunt posibile locuinte insiruite. Arhitectul v-a spus latimea minima pentru case individuale. Fara certificat de urbanism nu aveti cum sti daca vi se permite construirea sau nu.
Faptul ca e agricol arata doar ca nu s-a construit oana acum pe el, conteaza mai degraba daca e intravilan sau nu.

Alte discuții în legătură

Constructie casa pyu pyu Ma gandesc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa, ceva gen 7x8 sau 7x9 cu mansarda. Am gasit o varianta, 25 ari, 10 metri latime, 250m lungime. In ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea autorizatiei de constructie danielcid danielcid Buna ziua, Am un teren care are latimea de 14 m, pe care vreau sa construiesc o casa cu latimea de 8 m. Am primit certificatul de urbanism in care scrie ca ... (vezi toată discuția)