Caut un teren care să se încadreze în bugetul meu dar ce am găsit e teren agricol, însă într-o zonă în continuă dezvoltare. Ce părere aveți, se poate construi?
Buna seara..caut urgent un spatiu sa incep o casa si am gasit..pentru bugetul meu..dar am citit pe net si se poate sa nu pot construi..terenul este agricol..are stalp de electricitate la hotar..strada asfaltata..este o zona in continua dezvoltare..gaze..canalizare si apa..problema e ca are deschidere 7 m. Si o lungime de 340 m..nu sunt alte case pe langa teren..cel mai apropiat vecin este la cca 200 m..spuneti-mi va rog...as putea construi pe acest teren? Daca are deschidere de 7 m? Si inca ceva..are drum de acces la ambele capete al terenului..va rog sa-mi raspundeti daca se poate..imi place pozitia terenului..are utilitati si este la pretul pe care mi-l permit..stiu ca trb sa merg la primarie..dar vreau sa aud mai intai o parere de la dv..va multumesc anticipat.
Buna ziua..asa am zis si eu ca fac in lungime ca sunt 330 m..dar latimea de 7 m il impiedica sa-mi dea autorizatie de construire..terenul poate fi trecut intravilan.se construieste pe tronsonul ala continuu..sunt toate utilitatile..curent..gaz..apa..canalizare..mai sunt constructii in apropiere dar in dreapta cam la 150 m. Si in stanga cam 500 m..peste drum sunt multe case..vecina mea are deschidere tot de 7 m. La strada principala..casa ei are 5 m latime si traieste confortabil..adica are 3 camere..hol bucatarie baie...nu mi-ar trebui mai mult..dar daca nu-mi da arhitectul aprobarea..degeaba...vicele si dl inginer mi-au spus ca se poate construi sa merg la arh. Sa cer aprobarea..si el nu mi-a dat-o cerandu-mi 12 m deschidere la strada..e foarte mult pt mine..acum nu-mi permit sa mai cumpar o bucata..si nici nu stiu daca vand vecinii domnului care imi vinde terenul..daca stiti vreo cale sa pot construi..va rog sa ma ajutati..va multumesc frumos pt raspuns.
Vorbele zboara. Solicitati de la primarie certificat de urbanism, cu scop constructie casa, pentru a vedea ce se poate face si ce nu.
Legat de limitele legale, cautati codul civil, articolelel 611-618. Acolo vedeti:
- ce restrictii impune legea
- care dintre ele sunt flexibile, cu intelegere intre vecini.
De exemplu codul civil prevede o limita minima de 0.6 m intre zidul cladirii si limita de proprietate, cu posibilitatea de a micsora distanta, cu conditia existentei unui acord al vecinului (dat la notar)
"codul civil prevede o limita minima de 0.6 m intre zidul cladirii si limita de proprietate" - cu conditia sa nu ai geamuri pe partea aceea. cu geamuri creste la 4m ;)
Constructie casa
pyu
Ma gandesc sa achizitionez un teren pentru a construi o casa, ceva gen 7x8 sau 7x9 cu mansarda. Am gasit o varianta, 25 ari, 10 metri latime, 250m lungime.
In ... (vezi toată discuția)
Front stradal
radugr
Buna ziua,
detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)