Aseara, in jurul orei 21 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru doua luni pentru tamponare usoare, prin neacrodare de prioritate, sustine cealata parte si politia pe raza careia s-a produs (Pitesti), directia Buc-Pitesti, inainte de trecerea pietoni Vama, vis a vis de benzinaria Mol, am tras pe dreapta ca sa coboare un pasager, apoi am dat semnal, m-am asigurat si dupa aproximativ 1 minut, fiind coloana, m-am incadrat pe banda 1 cand am gasit loc penru a intra pe banda.
Declaratia mea pe care o sustin vehement este ca am acordat prioritate pentru , cel care a venit din spate a schimbat banda 2 cu banda 1, iesind din coloana fara sa se asigure si m-a lovit.
Declaratia mea pe care o sustin vehement este ca am acordat prioritate pentru cei de pe banda mea, cel care a venit din spate a schimbat banda fara sa se asigure si m-a lovit.
Vreau sa depun contestatie si o sa am nevoie probabil de un avocat in Pitesti.
Deci el, care schimba banda 2 cu 1 nu trebuie sa acorde prioritate celor de pe banda 1, in speta eu, care tocmai intrasem?
Nu pica si sub incidenta prioritatii de dreapta, eu fiind pe banda din dreapta lui, banda care este mai lenta?
Pentru orice eventualitate, platiti jumatate din minimul amenzii acum, in cele 15 zile. Banii se pot recupera ulterior, daca ati cistiga procesul.
In ceea ce priveste sansele de cistig, ele sunt relative, mai ales ca nu ati mai avut de-a face cu justitia. Puteti cere in plingerea contraventionala ca politia sa prezinte proba video, in principiu legea nu-i obliga la asa ceva.
Daca va luati permisul inapoi, atunci va trebui sa va legalizati hotarirea judecatoreasca, cu mentiunea definitiva, dupa trecerea termenului de apel, si a celor 30 de zile si sa insotiti permisul cu o copie dupa acea hotarire. Altfel nu va primesc permisul si mai puteti lua si un supliment de 30 de zile.
Art 118 din OUG 195/2002
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(5) Predarea permisului de conducere de către contravenient se face personal, prin reprezentant convențional sau prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4), la serviciul/biroul poliției rutiere, care îl va înainta unității de poliție care îl are în evidență.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.