Buna seara,
As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii).
Mentionez ca sunt suplinitor la o gradinita din mediul rural.
Doamna Director imi impune sa tin copii pana la ora 13.00 (grupa combinata). Parintii vin după copii cel tarziu pana la 12.40.
Cat de legal e sa-i tin pana la ora 13.00?
Va multumesc anticipat!
Eu am lasat copii in ideea ca un sandwich pe care il mâncăm la ora 9.30 nu ii poate tine de foame pana la ora 13.00 iar majoritatea copiilor la ora 12.00 deja se intind pe jos.
Am si eu un copil de 2 ani si eu ca mama vreau ca, copilul meu la ora 12 sa manance si cel tarziu la ora 12.30 sa doarma.
Daca eu las copii la ora 13.00 pana ajung acasa e ora 13.20 ( totusi e sat nu toata lumea are mașină) la ora 13.30 manaca iar la ora 14.00 se culcă. Cei care sunt părinți de copii asa mici va rog sa imi spuneti daca e normal asa. Mie personal nu mi se pare normal cand la grădinița cu program prelugit la ora 12 deja mananca)
DA am inteles am Greșit fiind si primul an nu am citit fisa postului. Voi face de acum inainte, daca voi avea ocazia exact cum scrie acolo chiar daca e inuman pentru copilași.
Ati fost avertizata, ati primit vreo sanctiune pentru nerespectarea programului?
Puteti primi un avertisment scris fara a se face o cercetare disciplinara prealabila.
Informati parintii atat verbal cat si scris printr-un afis despre programul gradinitei si faptul ca pot lua copiii doar dupa sfarsitul programului, nu si in timpul programului. In timpul programului ii pot lua doar in cazuri urgente, daca copilul nu se simte bine, in alte cazuri numai cu aprobarea directoarei, sa o responsabiluzati pe ea si pe parinti.
Am informat parintii de programul grădiniței in scris si verbal. Cum ar putea parintii sa anunte directoarea avand in vedere ca suntem un sat izolat si directoarea se afla la 8 km? Specific ca in sat nu umbla autobuzul.
De exemplu am avut un caz in care parintele a venit la ora 11.00 ca doamna trebuie sa plece in oras, avea o urgenta si nu are cine sa ridice copilul de la grădinița (satul unde e directoarea e in directia opusă fata de oras).
Un anunt telefonic confirmat prin SMS sau mail este suficient.
Atat SMS-urile cat si mail-urile sunt recunoscute in justitie.
Deci, se apeleaza telefonic directoarea, se expune problema, se obtine aprobarea verbala a directoarei si se transmite/confirma directoarei rezumatul discutiei prin SMS sau mail (tip: Multumesc pt autorizatia de a lua copilul meu X azi la ora Y).
Receptia SMS-ului sau a mail-ului de catre directoare materializeaza transferul de responsabilitate in materie de garda al copilului din sfera de responsabilitati ale gradinitei in sfera de responsabilitati ale familiei (parintelui).
Cereti si pt dvs o copie de SMS sau mail, ea poate sa va serveasca in caz ca cineva contesteaza incredintarea copilului (ex: familie in divort, etc...).
Daca aveti dovada informarii in scris nu aveti de ce sa va faceti probleme, ideea este ca despre aceasta instiintare sa aiba cunostinta si directoarea, ar fi ok si v-ar fi de folos sa va protejati, sa ii puneti pe parinti sa semneze ca au luat la cunostinta despre regulamentul scolii, mai ales ca sunt putini.
In fapt, era obligatia directoarei sa aduca la cunostinta parintilor regulamentul gradinitei, drepturile si obligatiile acestora cand au inscris copiilor la gradintia,
Banuiesc ca nu i-ati inregistrat dvs. ci directoarea.
Iar daca sunt copiii care au mai fost in grupele anterioare, in mod normal, directoarea trebuia sa aduca la cunostinta parintilor programul si regulamentul chiar daca odraslele si-au continuat "studiile" in anul urmator.