Buna seara,
As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii).
Mentionez ca sunt suplinitor la o gradinita din mediul rural.
Doamna Director imi impune sa tin copii pana la ora 13.00 (grupa combinata). Parintii vin după copii cel tarziu pana la 12.40.
Cat de legal e sa-i tin pana la ora 13.00?
Va multumesc anticipat!
Eu am facut un acord de parteneriat intre Gradinita si parinti in care le aduceam la cunoștință programul gradinitei este de la 8 la ora 13 si ca sunt obligați sa aduca copii si sa vina dupa copii, am avut supriza sa ma sune ca sa-i las singuri ( am vorbit cu mamica dupa ce am plecat si am primit sms mai tarziu ca as fi fost sunata) de acea am facut acest acord ca nu mi se spuna dupa ca ei nu au stiut.
Cand am facut acest parteneriat doamnă directoare nu a vrut sa il semneze spunandu-mi ca doar educatoarea trebuie sa semneze.
Partea cu sms sau emailul era perfect in conditiile in care as avea semnal la telefon. Din pacate nu am semnal deloc. Nici macar un sms sa trimit.
Chiar e neplacuta situația.
Doamna directoare cam fuge de responsabilitate! Este obligatia ei sa instiinteze parintii cu privire la regulile gradinitei, pentru simplul motiv ca ea este persoana responsabila cu inscrierea copiilor.
Ori este o alta persoana responsabila? Daca da, cine?
Acordul este semnat de parinti?
Daca aveti acest acord iar directoarea este in cunostinta de cauza, chiar daca nu l-a semnat, nu trebuie sa va faceti probleme. In cazul aplicarii vreunei sanctiuni o puteti contesta, puteti solicita ca dna dir sa vina comisia de disciplina si sa declare daca ati informat-o, daca a avut sau nu cunostinta despre acord.
Situatia era neplacuta in conditiile in care nu ati fi instiintat parintii.
De acum incolo respectati programul, nu mai lasati copiii sa fie luati de parinti inainte de sfarsitul programului, ii instiintati care sunt noile conditii ale acordului, acceptul directoarei, nu va intereseaza cum il obtin, telefonic, email, posta romana, curier, sms, whatsapp, porumbei, semnale Morse sau fum.
Ii lasati sa fie luati numai in conditiile in care copiii prezinta semne vizibile de imbolnavire si numai prin semnarea de catre parinte a unui formular de preluarie a copilului inainte de ora 13. faceti mai multe copii, impartiti formularul in 2-a, sa ii dati si parintelui un ex.
"Subsemnatul xy, in calitate de parinte al minorului xz, declar prin prezenta ca in data de ..... ora ..... am preluat minorul de la gradinita loc. ............ pentru motivul, ...il doare-n gat...,
si imi asum responsabilitatea preluarii minorului inainte de sfarsitul programului de educatie (07.00-13.00), educatoarea fiind exonerata de raspundere pentru supravegherea minorului dupa ora ......
Numele si prenumele ...................
Semnatura
data ......................."
Il puneti pe parinte sa completeze formularul, ii puneti la dispozitie si un pix, (sa nu evite completarea) impartiti formularul in 2-a, (format A4), sa completeze ambele parti, sa ii dati si parintelui un ex.
ii cereti directoarei bani pentru un top de hartie, daca tot nu vrea sa se implice, costa vreo 12-14 lei.
Incepand de maine, puneti-le in vedere parintilor aceasta procedura si sa ne informati si pe noi daca mai vin sa isi ia odraslele inainte de sfarsitul programului.
Va garantez ca vor incepe sa isi ajusteze programul propriu dupa cel al gradinitei. :))
ATENTIE
Nu aveti nici calitatea, nici competenta necesara pt a face acorduri intre institutia in care lucrati si parinti!
Nu aveti autoritatea de a semna aceste acorduri!
Nu va angajati in actiuni care depasesc nivelul de responsabilitate care vi se cere, este delegat!!!
RISCATI SA FITI TRASA LA RASPUNDERE IN FATA LEGII IN CALITATE DE PERSOANA FIZICA PENTRU FAPTE GRAVISIME, DVS FIIND NEVINOVATA!!!
Revenind la partea practica, nu cunoastem localizarea geografica a gradinitei, dar azi acoperirea cu semnal GSM a teritoriului Ro este de ordinul de 94%.
Poate operatorul dvs nu asigura acoperirea necesara, deci schimbati de operator.
Alta varianta, gradinita trebuie sa aiba un telefon fix (pt cazuri de urgenta, comunicatii cu directiunea, cu parintii, etc...).
Deci apelati directoarea, parintele va trebui sa obtina acordul si sa va faca un inscris cum ca el X ia copilul Y la data Z si ora H.
cyan
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca are in fisa postului prevazut ca informeaza parintii cu privire la activitatea copiilor, se poate lua in considerare ca "acordul este o forma de instiintare.
Deci nu va imaginați cate informați pretioase am primit.
Asa voi face maine, cand vin părinții ii înființez de schimbări sper sa nu mai vina mai repede.
Voi incerca sa fiu fermă.
Si intr-adevar voi schimba si opetatorul de telefonie mobilă.