Buna seara,
As dori sa stiu cat de grav este ca am plecat mai repede cu 10 minute de la grădinița. (Nu mai aveam copii).
Mentionez ca sunt suplinitor la o gradinita din mediul rural.
Doamna Director imi impune sa tin copii pana la ora 13.00 (grupa combinata). Parintii vin după copii cel tarziu pana la 12.40.
Cat de legal e sa-i tin pana la ora 13.00?
Va multumesc anticipat!
cyan
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Si in opinia dvs. ce ar putea pati educatoarea daca lasa copiii sa plece inainte de ora 13 fara sa existe un "bilet de voie"? Poate fi sau nu sanctionata de conducerea gradinitei? Daca nu e nici obligatorie si nici puscarie!
Exista cazuri cand parintii sunt despartiti, vine unul dintre parinti si ia copilul inainte de sfarsitul programul fara sa il instiinteze pe ex-sot, celalalt vine sa isi ia odrasla de la gradinita si constata lipsa copilului.
Poate fi trasa la raspundere educatoarea pentru ca a lasat copilul sa plece?
Sau este indreptatita sa il informeze pe primul parinte ca trebuie sa respecte programul gradinitei?
Bineinteles ca parintele poate ameninta educatoarea cu chemarea politiei!
Puteti sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa ne descrieti cam ce se va intampla in gradinita, ce va face cel de=al doilea parinte cand va constata lipsa copilului, cum va proceda, cu educatoarea, cu conducerea gradinitei?
Ah, nu trebuie sa ne spuneti, cheama politia!!
Inseamna ca trebuie infiintat cate un post de politie la fiecare gradinita, sa nu mai consume combustibil de fiecare data cand parintii cheama politia pe motiv ca nu isi pot lua odraslele acasa cand vor ei. :)))
@cris0811
Intelegem ca va place lipsa de reguli, de regulamente, lipsa de respect fata de aceste reguli si regulamente (remember legea este tot o regula)!!!
Dupa dvs educatorii, indiferent de nivel, trebuie sa fie la cizma dvs, cu politie cu tot!
O intrebare devine pertinenta, ce faceti pe un site care promoveaza respectul de reguli, regulamente si legi?!?
Ce interese aveti, aparati dvs cand promovati actiuni contrare politicii site-ului?!?
Inteleg ca nici nu aveti copii si nici cu legea nu ati pierdut mult timp. Mie imi plac regulile, dar imi mai si place sa gandesc.
Cf. legii, educatorul face regulile, programul, ok? Gradinita nu este obligatorie cf. legii romanesti. Pentru ca statul roman nu are chef sa isi asume educatia, el face cat de putin poate. Cum ar fi, da 3% de ani de zile unei educatii careia i-a promis 6%.
De aceea, el nu a facut gradinitele obligatorii, pentru ca ar mai trebui sa mai construiasca vreo cateva, sa mai plateasca personal etc.
Din cauza ca nu sunt obligatorii, desi exista o materie si o programa, exista insa si o flexibilitate mult mai mare.
Asadar, educatoarea face programul copiilor, tinand cont de programa aia idioata pe care tot insista statul. In functie de specificul, varstele si programele copiilor de acasa, ea poate sa faca timp de joaca si preluare de la 12 la 13. Pentru ca un adult cu burta goala nu munceste bine, nu credeti ca la copii mici e altfel, nu?
Acum, sa lasam rautatile astea de mai sus cu userul care pleaca de la munca si gradinita care e de fapt obligatorie cand legea spune nu. Gradinitele tin cont de parerea si nevoile parintilor din zona. Ea nefiind obligatorie, deci nu face parte din sistemul obligatoriu, inseamna ca raspunde nevoii sociale de a se ingriji de copii cand parintii muncesc. Ca sa isi atinga scopul, ar fi culmea sa tina cont de parerea directoarei si nu a parintilor.
Gradinita nu e obligatorie. Clasa zero nu exista, copiilor nu le place denumirea asta. Clasa pregatitoare este la scoala de ani buni. Da, ea este obligatorie si statul o tine cu invatatori slab pregatiti pe pedagogie prescolara. Ea a fost mutata la scoala pentru ca gradinita nu era obligatorie, fapt ce se contrazicea cu obligativitatea clasei pregatitoare.
Doamna, as fi vrut raspuns mai clar de la dv.: aveti un program de lucru in clasa? Cine l-a facut si de ce tine seama?
Am crezut ca sunt de 2 ani si 5 luni, cam mici la 2,5 luni... Se pare ca va descurcati mai bine intre copii decat intre adulti, bravo pentru talent si chemare. Daca aveti nevoie de sfaturi mai concrete la lege, imi scrieti aici, va caut ordinul si vad legea educatiei ce abereaza pe chestiunea aceasta.
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exemplu de la gradinita unde au mers copii mei, gradinita de stat:
program gradinita 7.30-17.30
In regulament este prevazut ca se pot aduce copiii pana la ora 8.30 si se pot lua incepand cu ora 16.00. La pranz este o fereastra intre 13.00 si 13.15 pentru a fi luati cei care in ziua respectiva nu participa la programul de dupa-amiaza. In intervalul 8.30-16.00, cu exceptia ferestrei 13.00-13.15, nu se intra in gradinita.
Si nu pedepseste nimeni educatoarele care, nemaiavand copii la grupa, pleaca la ora 17.00, nu la 17.30