avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cât ar putea dura o succesiune în instanță? Dar o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cât ar putea dura o succesiune în instanță? Dar o anulare de certificat de moștenitor obținut ilegal la notar?

Buna seara, o intrebare valabila in 2018, cu noile legi si termene ...1)cat ar putea dura sau cat dureaza efectiv o succesiune dezbatuta fara probleme in instanta? 2)dar o anulare de contract mostenitor obtinut ilegal la notar(prin ascunderea notarului de existenta a doi mostenitori legali) ? cate termene ar fii? cat ar fii timpul dintre termene? cat dureaza de la punctul A depusul actelor de catre avocat pana la punctul B aflarea deciziei intr-un caz fara amanari? Va multumesc, si cred cu tarie si siguranta ca sunt destule cazuri de care stie un domn sau o doamna avocat sa raspunda promt.Multumesc inca odata
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:48, 14 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde unde va judecati.
Depinde si de cum se apara partea adversa.

Un proces simplu se poate finaliza int-un termen iar acesta in doua.
Dar se poate intinde si mai mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
intre 1 si 2 ani functie de incarcarea instantei si aparai.
Judecatorie sector 4 bucuresti ...iar perioada dintre termene care ar fi? Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la cca. un an la ... ne lăsăm surprinși. (plecând de la elementele expuse aici de către dvs. nu s-ar putea estima durata. Sau ar fi la nivelul ghicitului în funzele de ceai).

Dacă ar fi fost succesiune „fără probleme”, nu prea aveați ce să căutați prin instanță.

Dacă problema este accea de la pct. 2, ar trebui să înțeleg ce înseamnă (pe limba dvs.) „contract moștenitor”, căci pentru mine sună anapoda. Ori este contract (act încheiat între vii) ori este moștenire (ceea ce presupune un mort și unul sau mai mulți vii/moștenitorii către care operează transmiterea patrimoniului defunctului ... fără contract).
Expresia „contract moștenitor” sună ca și cum s-ar fi ridicat defunctul din groapă să mai semneze câte ceva.
Pe scurt: nu există „contract mostenitor” și nici nu pot să ghicesc la ce vă gândiți dvs. (sau ce fel de act aveți în față atunci când ne povestiți despre el).

Deci? Ce ziceți că ar fi de anulat, mai exact? Un certificat de moștenitor? Atât certificatul de moștenitor cât și un contract subsecvent (încheiat de către moștenitori în baza certificatului)? Un contract anterior decesului (încheiat de către defunct pe vremea când încă mai trăia)? Dacă da, ce fel de contract este acesta? (poate fi vânzare, întreținere, donație etc)

Vreo câteva luni durează doar procedura de regularizare. Dacă aveți avocat ar trebui să știți deja ce presupune procedura de regularizare și ... multe altele. (E aiurea să-l plătiți pe el ca să vă lămurim noi).
Apoi, termenele ce vor fi acordate (dacă nu vă împotmoliți în procedura de regularizare - unde sancțiunea poate fi anularea cererii de chemare în judecată) ar fi cam la o lună/o lună și ceva spre două (după cum mai cade și Paștele și Crăciunul printre termene).

Cât despre „caz fără amânări” ... Hmm. Eu am trecut deja de majorat în profesie (19 ani) și n-am văzut prea des așa minune.
Discutați cu avocatul dvs. El ar putea estima și o durata, plecând din elemente concrete.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
romascanu, moderator
Va multumesc pentru raspuns, nu am cu ce vă contrazice...este adevărat nu stiu termenii legali, si intradevar este vorba despe un certificat de mostenitor obtinut ilegal de catre bunica mea in urma defunctei fiice( mama mea) la notariat facand succesiunea fara sa anunte mostenitorii legali( eu) ,si martorii adusi la succesiunea notariala mintind ca defuncta nu a avut copii. Prin urmare nu stiu de unde sa incep? Pe cale judecatoreasca? Daca da, din ceea ce am tot citit pe forumuri ,costa mult( habar nu am ce inseamna mult ,pentru ca nimeni nu da sume) totusii fiind vorba doar de o casa in bucuresti si un loc de veci( 50.000-55.000 euro apx ambele ) nu stiu cat ar trebuii sa investesc( avocat, drumuri colo colo etc) si cat timp ar lua instantei sa ia o decizie favorabila mie ca unic mostenitor. Sper ca m-am facut mai inteles,cu respect



Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Actiune constatare calitate mostenitor gabivoch gabivoch Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme. In anul 2005 am depus o cerere de retrocedare (compensatii) pentru un teren pe ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor corinacarstoiu corinacarstoiu Ce se intampla in cazul in care intr-un act de mostenitor figureaza 2 persoane (mama si fiu pentru succesiunea sotului, respectiv a tatalui), dar din cauza ... (vezi toată discuția)