avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cât ar putea dura o succesiune în instanță? Dar o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cât ar putea dura o succesiune în instanță? Dar o anulare de certificat de moștenitor obținut ilegal la notar?

Buna seara, o intrebare valabila in 2018, cu noile legi si termene ...1)cat ar putea dura sau cat dureaza efectiv o succesiune dezbatuta fara probleme in instanta? 2)dar o anulare de contract mostenitor obtinut ilegal la notar(prin ascunderea notarului de existenta a doi mostenitori legali) ? cate termene ar fii? cat ar fii timpul dintre termene? cat dureaza de la punctul A depusul actelor de catre avocat pana la punctul B aflarea deciziei intr-un caz fara amanari? Va multumesc, si cred cu tarie si siguranta ca sunt destule cazuri de care stie un domn sau o doamna avocat sa raspunda promt.Multumesc inca odata
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:48, 14 Octombrie 2018
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Este necesară o acțiune în instanță pentru a obține nulitatea certificatului de moștenitor.

Bunica trăiește?
Mama dvs. era singura ei fiică?
Dvs. sunteți singurul nepot al bunicii?
Care este data decesului mamei dvs.?
Câți ani aveați la data decesului mamei dvs? (erați minor sau major)?
Ce acte sau fapte cu semnificația de acceptare a moștenirii ați încheiat?

Etc.
Am o listă de întrebări (pentru lămurirea situației) mai lungă decât un pomelnic.

Iar pe lista aceasta ar încăpea și: Bunica ce mai zice? Ce mai face? (Dacă a avut tupeul să obțină acel certificat, o pot bănui de mai multe)

Cu toate acestea, am un dubiu că dvs. ar trebui să „investiți”, dacă sunteți singurul nepot, dacă bunica este „cuminte” și aproape de groapă. Dacă bunica este vreo văduvă veselă sau „curtată” de te miri cine, preocupat mai degrabă de „sănătatea lui” (vizează acel apartament) decât de a bunicii, atunci ar trebui să „investiți” într-o acțiune având ca obiect nulitatea certificatului. Și destul de repejor.

Și nu! Nu trebuie să răspundeți aici la aceste întrebări.
Este necesar să înțelegeți că avocatul ... nu vizează peste noapte cam de unde ar trebui să înceapă. Și nici care este acel prim pas potrivit unei spețe. Este rezultatul unei munci de verificare.

Alegeți un avocat. Discutați cu el. „Investiți” mai întâi într-o consultanță. (costurile le puteți afla în discuții private). O bună informare s-ar putea să vă scutească de mulți bani pe care i-ați putea arunca de aiurea. (Spre pildă, eu n-aș azvârli cu taxe de timbru înainte de a mă lămuri în ce fel se poate dovedi în speță acceptarea succesiunii mamei).

Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune constatare calitate mostenitor gabivoch gabivoch Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme. In anul 2005 am depus o cerere de retrocedare (compensatii) pentru un teren pe ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor corinacarstoiu corinacarstoiu Ce se intampla in cazul in care intr-un act de mostenitor figureaza 2 persoane (mama si fiu pentru succesiunea sotului, respectiv a tatalui), dar din cauza ... (vezi toată discuția)