avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să cumpăr o proprietate din banii dintr-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să cumpăr o proprietate din banii dintr-o moștenire de la mama. Putem face separație de bunuri astfel încât soțul meu să nu fie coproprietar și nici s-o moștenească?

Sunt casatorita de 2 ani si nu am cu sotul meu nici un bun comun. Doresc sa cumpar o proprietate din banii obtinuti dintr-o mostenire de la mama mea.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: , 16:48, 16 Octombrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să scrieți în contract proveniența sumei de bani.

Sau puteți schimba regimul matrimonial, dar nu vă ajută în privința moștenirii.

Pentru ca soțul să nu moștenească (parte din) „aceasta proprietate” ar trebui:
1. să nu mai fie soț la data decesului dvs.
2. să nu fie supraviețuitor (să plece al mai întâi pe lumea cealaltă)
3. să nu mai aveți această proprietate la data decesului dvs.
etc.

Sau, mai sugestiv exprimat, soțul supravietuitor este moștenitor legal pentru că e soț și pentru că a rămas în viață în clipa morții celuilalt soț ... și cam atât! (indiferent de regimul matrimonial avut/ales pe vremea când amândoi trăiau; indiferent câte zile/ani a durat căsătoria, îndiferent câte minute a supraviețuit celuilalt soț decedat și altele asemenea).
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2018
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la momentul divortului sotul dvs pleaca asa cum a venit atata timp cat in contract este specificata provenienta banilor,mostenire de la mama,dar o impartiti cu fratii dvs.
solutia cea mai simplă este ca în contractul de vanzare-cumpărare să cereți să se insereze la plată” .. banii provenind din moștenire de la mama mea”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are al doilea soț dreptul la moștenirea soției provenita de la primul soț? ContSters471062 ContSters471062 Bunicul meu a decedat ,bunica s-a recasatorit.Al doilea soț al bunicii mele are dreptul la moștenirea provenita de la primul ei soț ? (vezi toată discuția)
Ce regim matrimonial trebuie ales cand unul dintre soti are imprumuturi Larisa05 Larisa05 In cazul in care unul din viitorii soti are mai multe imprumuturi la banci si are o meserie mai riscanta,ce regim matrimonial trebuie ales pentru ca celalalt ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial soți la a doua căsătorie, fiecare cu câte un copil: cum își pot proteja bunurile mobile și imobile, prezente și viitoare, în favoarea copiilor proprii? mon73key mon73key In cazul unei casatorii unul din viitorii soti nu are copii, dar celalalt are 1 copil major, Primul detine 1 apartament (in care vor locui) si 1 cont in banca, ... (vezi toată discuția)