avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VREAU SĂ VINDEM, O PROPRIETATE A UNEI MATUSE, IAR ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VREAU SĂ VINDEM, O PROPRIETATE A UNEI MATUSE, IAR CUMPĂRĂTORUL NE-A CERUT ACTELE DE PROPRIETATE, PT.A LE SCANA SI A LE FOLOSI ÎN PROCESUL DE VANZARE-CUMPĂRARE.

ESTE LEGAL, CEEA CE VREA SA FACA CUMPĂRĂTORUL? SA SCANEZEZE ACTELE DE PROPRIETATE, SI SA MEARGĂ LA UN NOTAR/ AVOCAT, DIN ECHIPA PE CARE O ARE. NOI AVEM ACTE F.VECHI, DIN 1960, FĂRĂ ȘTAMPILE, ACTE DE MANA( SA LE NUMESC ASA). NE POATE PĂCĂLI, ACEST CUMPĂRĂTOR? PT.A VINDE , TREBUIE SĂ GĂSIM O SOLUȚIE LA TRIBUNAL.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:39, 15 Octombrie 2018
Actele de proprietate le veti prezenta dumneavoastra cand veti merge la notar, impreuna cu cumparatorul sa faceti contractul de vanzare cumparare.
Daca actele ce le detineti nu sunt autentificate la notar, doar chitante de mana, va trebui sa faceti vanzarea numai prin instanta si nu la notar.
Prima data va trebui sa obtineti acte autentice si apoi veti putea face vanzarea.
Ca recomandare: daca cumparatorul apeleaza la opinia unor specialisti/avocati, este indicat ca si dvs. sa contactati in prealabil un avocat care sa va consilieze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate face nimic un om cu copii simple ale unor documente. E normal sa le studieze in avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)
Act vanzare -cumparare intocmit de avocat - valabilitate stefan42 stefan42 Pot avocatii sa intocmeasca acte de vanzare-cumparare precum notarii? E o solutie mai buna sa se faca un act de vanzare -cumparare a unui imobil prin ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare apartament RoxanaRAM RoxanaRAM Buna ziua! Care sunt actele necesare pentru a face vanzare-cumparare sau mostenire pentru un apartament? Intreb in contextul in care am o matusa de 82 de ... (vezi toată discuția)