avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Buna seara! In baza certificatului de mostenitor, se poate obtine titlu de proprietate, acte de proprietate pt o casa, daca nu exista, deoarece nu se faceau acum mai bine de 50 de ani? Exista o lege pentru proprietarii fara acte? Asa stiam, din 2016. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
MateiIleana, utilizator
Cel mai recent răspuns: MateiIleana , utilizator 21:12, 15 Octombrie 2018
Doream un raspuns avizat, deoarece legea este interpretabila. Unii spun ca este ok cu cert, altii nu!!!! Multumesc!
Deci dacă nu sunt avocat, nu mă credeți pe cuvânt.
Certificatul de moştenitor
Art. 1133 Cod civil
Efecte
(1) Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
raluk0207, utilizator
Multumesc!
MateiIleana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Se poate face cadastru și intabulare doar pe baza certificatului de mostenitor? (vezi toată discuția)
Succesiune si acte Beneficiarul Beneficiarul Eu si cu fratii am mostenit fiecare cate o cota parte dintr-o proprietate dupa ce a facut succesiunea iar acuma eu as vrea sa cumpar partile celorlalti si sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare proprietate imobiliara enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin Certificatul de mostenitor este un document prin care se atesta calitatea de proprietar ? Daca imobilul in cauza nu are cadastrul facut, care este calea legala ... (vezi toată discuția)