avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am recunoscut copilul concubinei ca fiind al meu. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am recunoscut copilul concubinei ca fiind al meu. Poate să-l mai ia tatăl biologic?

Am recunoscut copilul alt cuiva in prezent sunt tatal legitim si concubinul mamei inainte cu 7 luni de a se naste copilul. Sa nascut lam recunoscut. Relatia noastra se apropie de 4 ani copilul are 3 ani si jumatate. Ce posibilitate ar avea tata legitim sa il mai ia inapoi in conditiile in care lam inlocuit si iam oferit copilului exact ce ii trebuia.
Contestarea paternitatii care nu corespunde adevarului poate fi contestata oricand, de catre orice persoana interesata, inclusiv de catre autorul recunoasterii, deci si de dumneavoastra.

In probatiune, puteti sa uzati de declaratii de martori, expertiza medico-legala, orice alte inscrisuri doveditoare.

Nu este incidenta actiunea de tagada de paternitate ( fiind specifica relatiilor maritala ), ci contestarea paternitatii unui copil ce rezulta dintr-o relatie de concubinaj .

Ulterior, se poate stabili forma se exercitare a autoritatii paternitesti, locuinta minorului, precum si obligatia legala de intretinere.

Bine era sa fi intrebat acum 4 ani, tare bine. Exista diverse variante juridice, dar da, se poate ajunge la stabilirea adevarului.
Sugestia aceea cu minciuna miroase a instigare, va rog sa ramanem in limita legii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi aveti dreptate in chestiunea cu instigarea, omul doreste sa apere ceea ce creste. Copilul n-are nevoie de un individ care-si aminteste ca e tata biologic dupa cativa ani, ci de un parinte care sa-i ofere afectiune, grija si suport.
Sunt de aceasi parere cu dumneavoastra in tot ce sa discutat nu imi place sa umblu cu minciuna.. dar ma afecteaza faptul ca dupa acesti ani in care miam vazut de treaba ce am puso la cale cu familia mea apare chestia asta care sincer nu asi dorii sa se intample pt ca de si imi poarta numele e ca si al meu si e singurul lucru pentru care asi face orice in limita legii.. ce nu inteleg eate ca de ce mai cauti copilul dupa ani acestia care au trecut si nu iai oferit o acacdea.. eu am pierdut nopti ca un tata adevarat si nu vreu ca cineva sa imi spulbere amintirile

Liliana Gradinaru a scris:

Bine era sa fi intrebat acum 4 ani, tare bine. Exista diverse variante juridice, dar da, se poate ajunge la stabilirea adevarului.
Sugestia aceea cu minciuna miroase a instigare, va rog sa ramanem in limita legii.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu am pierdut nopti ca un tata adevarat

Sincere felicitari si sunt convinsa ca acel copil stie, simte si nu va uita.

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)