avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare viata

Buna,
Tatal meu a murit intr-un accident. A avut asigurare de viata si am nevoie de fisa lui medicala pentru a putea primi banii de la asigurator. Medicul nu doreste sa furnizeze aceste informatii firmei de asigurari, nici mie ca si fiu, pentru ca scrie in legea cu drepturile pacientului ca aceste informatii sunt confidentiale ca si dupa decesul lui. Nu am testament prin care sa scrie clar ca e de acord cu folosirea acestor date, dar practic nu pot primi despagubirea fara fisa medicala. Ce ar trebui sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 23:46, 29 Octombrie 2018
In functie de cauza decesului, intrebati firma de asigurari de ce date are nevoie din fisa medicala. Faceti apoi o cerere la medic sa va confirme/ infirme cele solicitate de firma de asigurari (fara a va comunica intreaga fisa).
Faceti o sesizare la ASF, asiguratorul avea posibilitatea sa verifice informatiile medicale la data incheierii politei, nu la aparitia evenimentului.
Va rog sa verificati daca pe polita de viata exista un accept din partea tatalui care permite societatii de asigurare sa afle detalii despre starea de sanatate, in mod special la data semnarii contractului. Daca exista, in principiu il puteti prezenta medicului pentru a va elibera copie dupa istoricul medical al tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit garantat cu asigurare de viata lipsa_id lipsa_id UN unchi de al meu a incheiat cu o banca un contract de credit bancar pentru persoane fizice, unde nu i s-a cerut nici girant, nici ipoteca ci girarea in ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata - credit de nevoi personale AdelaSB AdelaSB Buna seara! Sotul meu a facut un credit de nevoi personale in anul 2010, optand pentru asigurarea de viata de grup, toate acestea fiind pe numele lui. ... (vezi toată discuția)