Buna,
Tatal meu a murit intr-un accident. A avut asigurare de viata si am nevoie de fisa lui medicala pentru a putea primi banii de la asigurator. Medicul nu doreste sa furnizeze aceste informatii firmei de asigurari, nici mie ca si fiu, pentru ca scrie in legea cu drepturile pacientului ca aceste informatii sunt confidentiale ca si dupa decesul lui. Nu am testament prin care sa scrie clar ca e de acord cu folosirea acestor date, dar practic nu pot primi despagubirea fara fisa medicala. Ce ar trebui sa fac?
Multumesc
In functie de cauza decesului, intrebati firma de asigurari de ce date are nevoie din fisa medicala. Faceti apoi o cerere la medic sa va confirme/ infirme cele solicitate de firma de asigurari (fara a va comunica intreaga fisa).
Faceti o sesizare la ASF, asiguratorul avea posibilitatea sa verifice informatiile medicale la data incheierii politei, nu la aparitia evenimentului.
Va rog sa verificati daca pe polita de viata exista un accept din partea tatalui care permite societatii de asigurare sa afle detalii despre starea de sanatate, in mod special la data semnarii contractului. Daca exista, in principiu il puteti prezenta medicului pentru a va elibera copie dupa istoricul medical al tatalui.