avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

Buna ziua ..
datele problemei: sefii mei vor sa angajeze 2 persoane pentru 3 zile pentru ridicarea unor stalpi
1. ce fel de contract este cel mai portivit in acest caz?
2. se mai foloseste conventia civila?
3. Pentru o conventie civila sau un contract de colaborare trebuie sa mai faca protectia muncii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:20, 11 Noiembrie 2009
Conventie civila

Este atat de deranjant sa faca protectia muncii? Mai bine va luati masuri de securitate decat sa aveti alte probleme.

Le faceti instructajul si-i puneti sa semneze un proces-verbal prin care recunosc ca li s-a facut instructajul in care li s-au comunicat conditiile si masurile de securittate obligatorii.
Este mai bine!
Nu vreti sa vedeti ce inseamna un accident de munca, ce inspectii se fac!
Indiferent ce fel de relatie exista intre angajator si orice persoana care este pe terenul acestuia, reprezentantul societatii este raspunzator de orice accident ar avea loc , deci exista obligatia de a face un instructaj de securitatea muncii si celor care activeaza in baza conventiei civile, cu atat mai mult avand in vedre natura activitatii la care faceti referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Accident de lucru monik27 monik27 Buna in data de 04.05.09 am avut un accident de lucru,soldat cu amputarea degetului mijlociu si reconstructia degetului aratator si inelar.Nu am avut contract ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare (conventie civila) nekbv nekbv Buna seara, Doresc sa stiu care este metoda prin care un SRL poate colabora cu o persoana fizica neautorizata. Acea persoana nu poate fi angajata, deoarece ... (vezi toată discuția)