avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie de ajutor

Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic.
As putea sa mai stau daca intru in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:51, 11 Noiembrie 2009
Salariul compensatoriu este un drept al angajatior care sunt concediati cf art 65 Codul muncii, pentru desfiintarea postului si este acordat in baza Contractului colectiv de munca la nivel national.

Nu puteti fi sigura ca va da banii la care aveti dreptul, dar pt ca aveti aceste drepturi prin lege exista metode de a ii obtine (sesizare ITM sau in intsanta)

Daca faceti cerere de plecare cu acordul partilor sau va dati demisia, chiar daca veti avea concediu medical la data incetarii contractului, acesta tot va inceta, pentru ca demisia este actul dvs unilateral de vointa.
Medicalul amana prin suspendare data de incetare a unui conract doar daca sunteti in preaviz ca urmare a concedierii din initiativa angajatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Salariul compensator este o masura sociala prevazuta de Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN) in cazul concedierilor pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Iata ce spune CCMUNN:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

George27:
Nu exista cerere de demisie, ar fi un nonsens.
Demisia se da prin notificare (V.art.79 din Codul muncii). Ea nu se aproba de catre angajator.
Cererea este un act care necesita aprobarea si se face in cazul incetarii CIM prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani a co la incetarea raporturilor de munca. nobo nobo De maine intru in preaviz, 14 zile lucratoare, concediu nu mai pot lua, pentru ca este altcineva programat sa plece si as vrea sa stiu daca agajatorul are ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)