avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Am lucrat timp de 25 ani in M.A.I. Incepand cu 01.01.2017 și pana la data de 30.05.2018 in urma unor probleme medicale am fost in concediu medical, iar de la aceasta data am fost clasat ca inapt, fiind incadrat in gr,II de invaliditate, cu drept la pensie. Pentru perioada de concediu medical am dreptul la plata concediului de odihna neefectuat. Daca da, care este baza legala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 29 Noiembrie 2018
Pentru perioada de concediu medical aveti dreptul la concediude odihna .

In caz de efectuare, veti primi indemnizatia pentru CO.

In caz de incetare a raportului de serviciu, veti primi compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate.

Art.146 C.mun.
....
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Buna dimineața si mii de scuze.
Vă reamintesc despre situația mea, relatata în data de 17.10.2018. Am lucrat timp de 25 ani in M.A.I. Incepand cu 01.01.2017 și pana la data de 30.05.2018 in urma unor probleme medicale am fost in concediu medical, iar de la aceasta data am fost clasat ca inapt, fiind incadrat in gr,II de invaliditate, cu drept la pensie. În această perioada fiind în concediu medical ( incapacitate temporară de muncă) nu am efectuat concediu de odihnă. Începând cu data de 01.06.2018 sunt pensionar. În urma raspunsului din data de 18.10.2018 pe care mi l-ati dat , am solicitat scris la I.P.J. să mi se acorde drepturile bănești reprezentând concediul de odihnă neefectuat în perioada 01.01.2017-30.05.2018 ( cât am fost în incapacitate temporară de muncă C.M.) . Ieri am primit răspuns că nu am dreptul la concediu de odihnă deoarece m-am aflat sub incidența prevederilor art. 3 alin.(1) din H.G. 1.578/2002.
În această situație ce mă sfâtuiți să fac.
Vă mulțumesc.
Textul din HG : Politistii care au absentat de la program intregul an calendaristic, fiind în concedii medicale, concediu de maternitate, concedii pentru ingrijirea copilului, acordate în condiţiile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările ulterioare, ori în concedii fără plata, nu au dreptul la concediu de odihnă pentru acel an.

In acest caz, promovati o actiune in instanta .... invocati in actiune :
= Codul Muncii -prevederile de mai sus , act normativ superior HG
= hotărârea preliminară pronunțată de Curtea Europeană de Justiție (CJUE) privind interpretarea dispozițiilor art. 7 din Directiva 2003/ 88/ CE, care a decis că salariatul nu-și pierde dreptul la concediul de odihnă chiar dacă s-a aflat în concediu medical un an calendaristic întreg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi bănești reprezentând plata concediului de odihnă 80raducu 80raducu Am fost salariat în cadrul M.A.I., respectiv polițist, timp de 25 ani. Datorită unor afecțiuni medicale (neoplasm căi biliare) în perioada 01.01.2017-mai ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)
Drepturi iesire la pensie floribell floribell Am un salariat care in septembrie iese la pensie, el fiind in concediu medical de anul trecut (din luna iulie), an, in care noi la drepturile co, dadeam si ... (vezi toată discuția)