avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contract rezervare imobil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contract rezervare imobil

Bună seara,

O îndrumare dacă se poate.
Am încheiat de curând cu o agenție imobiliară, un așa numit "contract de rezervare" pentru achiziționarea unui apartament cu termen limită pentru antecontract de 14zile. În această perioadă dezvoltatorul nu a reușit sa facă dovada branșarii la toate utilitățile, așa cum era prevăzut. În acest context, ne-am întâlnit în termen, la sediul agenției și deși au venit cu tot felul de alte soluții și prevederi ce pot fi adăugate în antecontract, "pentru a sta liniștit", am decis să nu merg mai departe. Clauza de neramburs a banilor în cazul în care ma răzgândesc există în contract și pot sa fiu de acord cu asta. Dar, în același contract, adresa imobilului este total diferită de cea a viitorului apartament pe care urma să îl achiziționez. În acest context, se consideră contractul ca fiind nul? Bineînțeles ca banii au rămas la agenție (sau la dezvoltator). Am vreo șansă în a recupera această sumă?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: unul_oarecare , utilizator 00:54, 18 Octombrie 2018
Trebuie sa fiți mai clar, dar oricum trebuie sa discutați cu un avocat în detaliu, pe acte.
Ce inseamna a "clauza de neramburs" Și dacă e neramburs despre ce bani vorbiți?
Apoi dacă ați semnat pe antecontractul în care este prevazuta alta adresa decât cea pe care o doriți... Iarăși sunt discuții...
Mulțumesc de răspuns.
Nu este vorba de antecontract încă, ci de acel contract de rezervare cu agenția. Se stipulează că dacă promite tul cumpărător nu încheie antecontractul pana la data de x, suma nu este rambursabila.
Suma este modica, de 1000€, dar întrebarea mea este legată de obiectul respectivului contract de rezervare, dacă este valid, având în vedere faptul ca este specificată alta adresă.

CABINET DE AVOCAT SERNI VIVIANA-CARMEN a scris:

Trebuie sa fiți mai clar, dar oricum trebuie sa discutați cu un avocat în detaliu, pe acte.
Ce inseamna a "clauza de neramburs" Și dacă e neramburs despre ce bani vorbiți?
Apoi dacă ați semnat pe antecontractul în care este prevazuta alta adresa decât cea pe care o doriți... Iarăși sunt discuții...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea sumelor plătite la rezervarea unui apartament Miss C Miss C Bună ziua, Îmi puteți spune, va rog, dacă mi se vor restitui în totalitate și care este termenul legal, sumele de bani virate în contului unui ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin credit, avand jumatate din valoarea ap. (si cealalta jumatate din credit). Nu sunt casatorita, doar intr-o ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca buna ziua , am gasit ... Ramopaca Ramopaca Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent. Proprietarul doreste sa faca o ... (vezi toată discuția)