avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituirea sumelor plătite la rezervarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituirea sumelor plătite la rezervarea unui apartament

Bună ziua,

Îmi puteți spune, va rog, dacă mi se vor restitui în totalitate și care este termenul legal, sumele de bani virate în contului unui dezvoltator la semnarea contractului de rezervare dar înaintea semnării Antecontractului? În contractul de rezervare este menționat ca reprezintă intenția ferma de a achiziționa un apartament. Nu există nici o altă mențiune care sa includă posibilitatea de a mi se restitui banii dacă ma răzgândesc.
Nu am fost de acord cu clauzele din Antecontract și doresc sa încetez colaborarea.

Va mulțumesc!
Buna ziua,
Daca pentru sumele de bani virata in contul dezvoltatorului, nu este un contract, sau daca este contract nu este mentionat in acesta vreo clauza, se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la un dezvoltator carmenalinamihai carmenalinamihai buna ziua, as vrea sa ma ajute cei cu studii juridice cu o informatie! doresc sa achizitionez un apartament cu bani cash, fara credit bancar de la un ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare imobil unul_oarecare unul_oarecare Bună seara, O îndrumare dacă se poate. Am încheiat de curând cu o agenție imobiliară, un așa numit \"contract de rezervare\" pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara impuneri ContSters191229 ContSters191229 am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 ... (vezi toată discuția)